Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ajzószerként hat a feromonos kölni

Vágólapra másolva!
Felhevíti az idősebb párok szenvedélyét egy vegyszer, amelyet fiatal nők izzadságából vontak ki - derítette ki két amerikai kutatónő. Azok az idősebb nők, aki a feromon 10:13 néven említett anyagot parfümben használták, több szenvedélyt és közeledést tapasztaltak partnereiknél.
Vágólapra másolva!

Mint arról Joan Friebely és Susan Rako, a Harvard, illetve a Massachussetts egyetem kutatója a New Scientist című tudományos folyóirat legújabb számában beszámolt, a klimaxon túl lévő 44 nővel kísérleteztek: a csoport fele olyan kölnit használt, amelyben az említett anyag volt, a másik felének az illatszerébe pedig nem tettek ilyet, s mindannyian naplót vezettek hat héten át.

A feromonos kölnit használók 41 százaléka számolt be arról, hogy partnere szenvedélyesebbé vált, míg a másik csoportból csupán 14 nő érzékelt ilyen változást. A feromonok a levegőben szálló vegyületek, amelyek a kibocsátó test szexuális vonzerejéről tudósítanak, és amelyeket a szaglás ismer fel. A kísérletben szereplő feromon összetételét felfedezője, Winnifred Cutler biológus egyelőre titokban tartja mindaddig, amíg az intézet, amelynek dolgozik - a női wellness kutatásával foglalkozó, Chester Springsben lévő Athena intézet nem szerzi meg a felfedezés védelmét biztosító szabadalmakat - írta a New Scientist.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről