Megújult az Időjárás

Vágólapra másolva!
Megújultak és kibővültek az [origo] időjárási oldalai. A napi és heti részletes előrejelzés mellett például a humánmeteorológia információk és hójelentés is elérhető, de az aktuális időjárási adatokon túl számos érdekes témával is megismerkedhetnek a látogatók.
Vágólapra másolva!

Olvasóink már az új Időjárás rovat nyitóoldalán gyorsan képbe kerülhetnek a legfontosabb tudnivalókról: áttekintő információt találnak a napi és heti időjárásról, fronthatásokról. A további oldalakon délelőtti és délutáni napi előrejelzést, napi szélső értékeket, 5 napos prognózist és humánmeteorológiai tájékoztatót találhatnak. A Külföld időjárása az egész világra ad kitekintést, kontinensenként. Télen a téli sportok kedvelői, nyáron a vízpartokra látogatók találnak további részletes információt. A Hét/Hétvége oldalon a mindennapi életünk szempontjából fontos meteorológiai vonatkozásokat olvashatják. Az Érdekességek alatt pedig az időjárási eseményhez kötődő háttérinformációkat, műhold- és radarképeket találnak látogatóink.

Az időjárás azonban nem csupán a néhány napos előrejelzések szintjén fontos számunkra. A klímaváltozás, a légszennyezés, az ózonlyuk - hogy csak néhányat ragadjunk ki -, olyan átfogó témák, melyek mindannyiunkat egyre komolyabban érintenek. Ugyanakkor sok téves és torzított információ is körüllengi ezeket a kérdéseket. A folyamatosan megjelenő és bővülő rovatok mérvadó fórumot szeretnének biztosítani e témakörök számára.

Kit ne érdekelne, hogyan készülnek az előrejelzések, mik a meteorológiai tudományának új eredményei? Az oldalak látogatói újabb és újabb fejezeteket olvashatnak a prognóziskészítés boszorkánykonyhájából, a légkör felépítéséről és működéséről, a Föld éghajlati öveiről és számos más, közérthetően tárgyalt témáról. Ezek az anyagok és linkgyűjtemények hosszú távon is fellelhetők lesznek a "Meteorológia alapjai", az "Időjárási térképek" az "Érdekességek" és más tematikus menüpontok alatt.

Az emberek fantáziáját ősidők óta foglalkoztatja az időjóslás kérdése. Számtalan naphoz kapcsolódnak különböző regulák, hiedelmek, melyek között nem egy valóságalappal is rendelkezik, így jogos megfigyeléseknek tekinthetők. Sokat okulhatunk belőlük, ráérezhetünk eleink gondolatvilágára és szemléletmódjára. Olvasóink rendszeresen találhatnak népiregula-gyűjteményt is.

A régi-új tartalomszolgáltató, az ICI Interaktív Kommunikációs Rt. meteorológia szolgálata és az [origo] közös célját az új oldalak mottója fejezi ki: "Időjárásról mindent egy helyen". Boldog újévet és jó klikkelést kívánunk az Időjárás minden kedves látogatójának!

ICI Interaktív Meteorológia