Programajánló: játék agylabdával

Vágólapra másolva!
A Smart Stúdió és vendégei egynapos szemináriumot tartanak beszélgetésekkel és workshopokkal, bemutatva a digitális technológia, művészetet és design sajátos kapcsolatait.
Vágólapra másolva!

A stockholmi Smart Stúdió interaktív intézet, amely a művészet, a technológia és a tudomány egységéből indul ki. Munkatársai olyan tudományközi programokon dolgoznak, melyek különféle technológiák felhasználási lehetőségeit szemléltetik, teret engedve az új médiumok bemutatásának, illető alapvető kérdések megvitatásának. A formatervezőkkel, építészekkel, divattervezőkkel, informatikusokkal és természettudósokkal közösen végzett kutatások tudományos eredményei látványos és szórakoztató módon egészülnek ki a művészet nézőpontjával.

Ilyen például a Brainball, ahol a két játékos közül az nyer, aki érezhetően nyugodtabb ellenfelénél (lásd a képen). A középpontban álló asztalon lévő labda ugyanis a játékosok agyhullámait méri és mindig a nyugodtabb fél irányába mozdul el. Szintén a felhasználók agyhullámainak mérésén alapszik a Brainbar működési elve: a beállítástól függően a "robot-pultos" által kevert italok felerősítik illetve csillapítják a "vendég" idegállapotát.

Október 21-én a Smart Stúdió és vendégei egynapos szemináriumot tartanak Budapesten, SMARTSZEMINÁRIUM címel. Az eseményt a Millenáris Park fogadóépületében rendezik meg, 10 és 24 óra között. A részletes programot ezen az oldalon olvashatja.

A belépés ingyenes, a szeminárium nyelve angol.