Merevedési zavar: jön a sárga tabletta

Törzskönyvezték a merevedési zavar kezelésére szánt új gyógyszert. Az új készítmény a bevételtől számított 30. perctől legalább 24 órán át bármikor, de kizárólag szexuális ingert követően fejti ki hatását, és nem függ étkezéstől és alkohol fogyasztásától sem.

Forrás: EPAAz Országos Gyógyszerészeti Intézet megadta egy a merevedési zavar kezelésére szánt, új orális készítmény piaci forgalmazáshoz szükséges engedélyt, így a gyógyszer várhatóan már 2003 áprilisában a magyar férfiak számára is elérhetővé válik.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet döntése a tadalafil nevű készítmény hatásprofilját alátámasztó átfogó beadvány vizsgálata és értékelése alapján született, amely a gyógyszer biztonságosságára és hatékonyságára vonatkozólag 60 féle klinikai vizsgálatot tartalmazott több mint 4000 résztvevő bevonásával. A merevedési zavar közel félmillió férfit érint Magyarországon.

Az új készítmény a bevételtől számított 30. perctől legalább 24 órán át bármikor, de kizárólag szexuális ingert követően fejti ki hatását, és nem függ étkezéstől és alkohol fogyasztásától sem. Az új terápia tehát a felmérésekkel bizonyított legújabb igényeknek is képes megfelelni, hiszen időkorlátok és tervezési kötöttségek nélkül teremt alkalmat a természetes, a pillanat intimitására alapozott szexuális együttlétre.

A vizsgálatok során csak enyhe, átmeneti, a tartós alkalmazással csökkenő mellékhatásokat mutattak ki, elsősorban hasi diszkomfort érzést, orrdugulás, fejfájást, hát-, és izomfájdalmat, szédülést, valamint kipirulást.