Bemutatjuk a magyar Antarktisz-expedíciót

Szerdán útjára indult az első hazai Antarktisz-expedíció, amelynek tagjai tudományos kutatómunkát végeznek, és ismeretterjesztő filmsorozatot készítenek majd a jég birodalmában. Részletes összeállítás az expedíció tagjairól és céljairól.

Forrás: ORIGOAz elutazásuk előtt napon az expedíció tagjai igazán megfelelő helyszínen, a Városligeti Műjégpályán ismertették utazásuk céljait, valamint a rájuk váró feladatokat, miután egy éjszakát a jégen táborozva töltöttek el, szélsőséges körülményekre tervezett felszerelésük védelmében.

A hét fős, két nőből és öt férfiből álló csapatot sokféle szakma és tudományterület képviselői alkotják. Ha minden az elképzeléseik szerint alakul, körülbelül három hónapot töltenek majd el a fagyos kontinensen, s hazaérkezésüket március végére tervezik. Annak ellenére, hogy napjainkban már több utazási iroda kínál "antarktiszi nyaralásokat" a kalandvágyó turisták számára, egyáltalán nem könnyű ilyen hosszú ideig megélni a jég hátán, távol az emberi civilizáció legkisebb nyomaitól is.

Forrás: ORIGOA hivatalosan Quaestor Magyar Antarktisz Kutató és Filmes Expedíciónak nevezett csapat egyik része szerdán indult útnak Patagónia felé, ahol december 27-én találkoznak majd később érkező társaikkal, s a chilei légierő egyik repülőgépén jutnak el az Antarktiszi-félsziget mellett található Déli-Shetland-szigetcsoport King George-szigetének nemzetközi egyezményekkel védett területére.

Előző
Következő