Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A szívbetegek lemondanak a szexről

Vágólapra másolva!
A szívpanaszokkal rendelkező nyugati férfiak kétharmada betegsége következtében nem folytat rendszeres szexuális életet - derült ki egy bécsi kardiológiai kongresszuson kedden közzétett olasz felmérésből.
Vágólapra másolva!

A vizsgálat, amelyet az olaszországi Savona San Paolo kórházának kutatói folytattak le, azt is megállapította: az említett férfiak negyede a nemi érintkezés minden formájáról lemond. A felmérésbe 130 - 30 és 75 év közötti - férfit vontak be. Valamennyiüket kezelték kórházban krónikus szívproblémákkal.

A kérdőívre adott válaszokból kiderül: míg az egészséges férfiak közül minden huszadik küszködik merevedési zavarokkal, a szívbeteg férfiak közül minden második. A szívpanaszokkal kezelt férfiak háromnegyedénél a szexuális problémákat a betegségük miatti aggódásra és depresszióra lehet visszavezetni - állapították meg a kutatók. Húsz százalékuknál az általuk szedett szívgyógyszer okozta a merevedési zavarokat.

Habár a kutatás szerint a betegek kétharmada szeretne aktívabb nemi életet élni, mindössze öt százalékuk vett igénybe gyógyszeres kezelést potenciazavarának leküzdésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről