Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az új fogamzásgátló az AIDS ellen is véd

Vágólapra másolva!
Egy új, nők számára készült, nem hormonális fogamzásgátló eszköz került piacra. Az olcsó termék a HIV-vírus és más, szexuális úton terjedő betegségek ellen is védelmet nyújt.
Vágólapra másolva!

A FemCap néven forgalomba került szilikonalapú fogamzásgátló eszköz a pesszáriumok új képviselője, amely teljesen beborítja a méhnyakat, így nem engedi belépni a méhbe a spermiumokat.

Az eszközt egy olyan mikrobicid-géllel együtt kell alkalmazni, amely elpusztítja a hímivarsejteket, de a baktériumokat és a vírusokat is. Az eszköz egy adagolórendszert tartalmaz a gélhez. A méhnyak védelme a HIV-támadás szempontjából elsődleges, ugyanis ez a vírusok fő belépési helye a szervezetbe. Természetesen ez a módszer sem jelent 100%-os védelmet a fertőzéstől, mivel a vírusok a hüvely falán keresztül is beléphetnek a vérbe.

A FemCap a hasonló fogamzásgátló eszközökhöz képest kétszer annyi ideig - 48 óra hosszat - viselhető. További előnye, hogy a szilikon kevésbé irritáló, mint a latex, és a fogamzásgátlás e módszerének havi költsége mindössze két dollár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről