"Hamistalanító" karaokegép

Vágólapra másolva!
Ha Mohamed nem megy a hegyhez, a hegy menjen Mohamedhez - nagyjából erre a logikára alapozva fejlesztettek ki Japánban egy új karaokegépet. A lényeg: ha az énekelni vágyó csakis hamisan képes dalolni, azaz nem tudja hangját a zenéhez igazítani, akkor a zenét kell a hangjához idomítani.
Vágólapra másolva!

A hangkorrekciós zenei kíséretet szolgáltató géppel még a legbotfülűbb kappanhangúak - vagy a legkappanhangúbb botfülűek - sem képesek hamisan énekelni: a készülék automatikusan az illetőhöz igazítja a zenei alap hangmagasságát.

A tempóból sem lehet kiesni, ugyanis azonnal lassít vagy gyorsít a gép, mihelyst a dalnok lankadna vagy túlzottan nekibuzdulva "elsietné" a dalt.

A "hamistalanító" zenei kíséretgépet a karaoke berendezések hanganyag, illetve szoftverellátója, a Taito cég fejlesztette ki amerikai együttműködéssel.

Árusítani ugyan csak a nyártól kezdi, de az újdonságnak már most kezdhetnek örülni a karaoke bárokban énekelhetnékjüket legyűrni képtelen hamistorkúak. Náluk is boldogabbak lesznek azonban azok, akik kénytelenek hallgatni őket.