Bibliográfia

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Rosenthal, A. M. (szerk): The Night the Lights Went Out, New York, New American Library, 1965. - A könyv az 1965-ös nagy amerikai áramszünet történetét dolgozza fel a New York Times riportereinek beszámolóin keresztül. (angol)

Szabó B.: Atomkorkép: Mielőtt meghasadt az atommag - Paks, Budapest, Új Palatinus Könyvesház, 2004. - Szabó Benjamin az atomerőmű egykori kormánybiztosa, első igazgatója az atomerőmű építésének történetét foglalta össze 1966-tól, vagyis a tervezéstől 1983-ig, az első blokk üzembe helyezéséig: "ez egy ipartörténeti jellegű írás, úgy, ahogy azt a korszakot én megéltem."

Gadó J: A Paksi Atomerőmű biztonságáért, In: Fizikai Szemle, 1999. 9: 322, 1999. - A cikk arra keresi a választ, hogy mit nyújthat a KFKI Atomenergia Kutatóintézetében folyó tudományos kutatás a társadalom számára az atomerőmű biztonságossá tételével összefüggésben.

Hallenga, U.: A szélenergia hasznosítása, Budapest, Cser Kiadó, 2004. - A szakkönyv részletesen ismerteti a szélerőmű működését, a vele kapcsolatos technikai feladatokat és elvárásokat.

Nemcsics Á.: A napelem és fejlesztési perspektívái, Budapest, Akadémiai Kiadó, 2001. - Minden, amit a napelemekről tudni kell; persze nem árt némi fizikusi előképzettség.

Pearson, D.: A természetes ház könyve, Budapest, Park Kiadó, 1998. - Hogyan éljünk harmóniában a természetes környezettel? A gazdagon illusztrált kézikönyv elolvasása után a lelkes olvasó meggyőzve érezheti magát arról, hogy akkor jár el igazán öko módon, ha hátralevő életét remeteként éli távol a civilizációtól, saját ökoházában.

Roberts, P.: Az olajkorszak vége: Egy bizonytalan világ kezdetén, Budapest, HVG Kiadó, 2005. - Ha elfogy az olaj, az a baj, ha nem fogy el, az is baj! Ideje átállni, de mire?