Súlyosan megsérült forgatás közben az ismert színésznő

Elisabeth Moss A lepelben
Elisabeth Moss A lepelben
Fotó: FX
Vágólapra másolva!
Elisabeth Moss súlyosan megsérült új sorozata, A lepel forgatásán, a balesete után két órán keresztül feküdt egy isztambuli háztetőn.
Vágólapra másolva!

Súlyosan megsérült a The Veil, A lepel című kémsorozat isztambuli forgatásán A szolgálólány meséje sztárja, Elisabeth Moss: egy rosszul sikerült kaszkadőrmutatvány következtében eltört az egyik gerinccsigolyája, egy ideig mozdulni sem tudott.

Minderről utólag mesélt az április 30-án induló széria népszerűsítő sajtókörútján, a helyzet azonban akkor igen komolynak tűnt. A színésznő a történetben egy fedett MI6-os ügynököt játszik, aki az Iszlám Állam egyik emberét üldözi, az Egyesült Államokba tervezett merénylet szálai pedig Isztambulba vezetnek.

Moss karaktere így Isztambulban köt ki, ahol háztetőkön keresztül üldözi a célszemélyt vagy annak társát a Nagy Bazár felett. A színésznő ennek a jelenetnek a felvételekor sérült meg, amikor rohanás közben egy fallal találkozott. Mint kiderült, eltört az egyik csigolyája, de előtte 

körülbelül két órát kellett a háztetőn feküdnie, mire az orvosi vizsgálat lezajlott.

Végig vele volt a sorozat producere, Denise Di Novi (Gyilkos játékok, Ed Wood, Kisasszonyok), aki borzasztóan érezte magát a történtek miatt – de egyébként dicsérte Moss keménységét, miután nem ez volt az egyetlen kaszkadőrjelenet, amit maga csinált végig.

Moss már másnap forgatott egy olyan képsort, amelyhez nem kellett nagyon mozognia, a háztetős üldözéses jelenetet viszont csak hat héttel később tudták újra felvenni – akkor viszont tökéletesen sikerült, a sorozatban már ezt a második próbálkozást láthatják majd a nézők.

A széria alkotója egyébként a Gyönyörű mocsokságokért Oscar-díjra is jelölt Steven Knight,

aki korábban olyan sorozatokon dolgozott, mint a Birmingham bandája, a See vagy legutóbb az Engedetlen hősök. Mostani munkájában, A lepelben Mosson kívül többek között James Purefoy és Josh Charles is szerepel, itthon a Disney+-on lehet majd elcsípni.

Nem Elisabeth Moss volt mostanában az egyetlen

Nemrég a Jurassic World- és A galaxis őrzői-filmek sztárjáról, Chris Prattről érkezett hasonló hír, aki a Mercy című film forgatásán sérült meg, miközben szintén maga hajtott végre egy egyszerűbbnek tűnő kaszkadőrmutatványt – de végül "a bokájába kapott egy fémrudat" az Instagram-posztja kísérőszövege szerint.