Óriási a botrány Tom Holland új Rómeó és Júlia-adaptációja körül

Tomholland
Vágólapra másolva!
Nagy felháborodást keltett Tom Holland, a Pókember-filmek sztárjának új projektje, mely Shakespeare Rómeó és Júlia című klasszikusát dolgozza fel. Az adaptáció ezúttal nem a mozikba, hanem a londoni Duke of York Színházba érkezik Holland főszereplésével, azonban már a premier előtt rengeteg kritikát kapott a színdarab.
Vágólapra másolva!

Hamarosan Rómeót alakítja a színpadon korunk egyik legnépszerűbb színésze, Tom Holland, akit elsősorban a Marvel-filmek Pókembereként ismertek meg a nézők. A Rómeó és Júlia színpadi adaptációját május 23-tól augusztus 3-ig tűzték ki egyelőre, de ezekre a dátumokra már most elkelt minden jegy. Ezért is meglepő, hogy mennyi negatív kritika éri a premier előtt, azonban nem Tom Holland, hanem a női főszereplő személye miatt.

Az előadások női főszerepére ugyanis Francesca Amewudah-Riverst kérték fel, aki a Lúzer töritanár című sorozatban vált ismertté. Hasonló a helyzet mint a Disney A kis hableány című, élőszereplős adaptációjának esetében, azaz sokan nem értenek egyet a főszereplő személyével, annak bőrszíne miatt. Ezt még konkrétan nem erősítették meg az alkotók, de hallani lehetett egy meg nem nevezett szereplővel szembeni rasszista támadásokról - írja a variety.com.