Next Top Model Hungary: a modellszakma legnagyobb árnyoldalait mutatja be a TV2 sikeres valóságshow-ja

Ördög Nóra, Next Top Model Hungary
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Egyre durvább és kegyetlenebb feladatokkal néznek szembe azok a lányok, akik még versenyeznek Magyarország leendő topmodellje címért. A Next Top Model Hungary legutóbbi adásban a testükre felírt bántó szavakkal kellett szembesülniük és azonosulniuk is, ezzel újra felidézve azokat a traumákat és bántásokat, amik őket érték korábban; a megrázó feladat közben többen sem tudták türtőztetni magukat, és zokogásban törtek ki. Ördög Nóra műsorvezető azonban mindig ott áll mellettük, és támogatja őket érzelmileg, ellentétben az eredeti verzióval, ahol Tyra Banks sokszor megalázta és kritizálta a versenyzőket.
Vágólapra másolva!

Mikortól látható a Next Top Model Hungary showműsor a TV2-n?

Ördög Nóra, Next Top Model Hungary
Fotó: TV2 / TV2

Ördög Nóra műsorvezetésével március 17-én került először adásba a Next Top Model Hungary, ami  azóta minden héten vasárnap este, főműsoridőben, azaz 20 órától látható a TV2 műsorán. Az eredeti formátum az Egyesült Államokban 24, Németországban 17, és a világ több mint húsz országában további 70 évadot élt meg. A valóságshow hazai verziójában a modelljelölteknek hétről hétre nem mindennapi tréningeken, küldetéseken, fotózásokon és divatbemutatókon kell bizonyítaniuk rátermettségüket.

Next Top Model Hungary TOP16, TV2, sajtóesemény, Ördög Nóra, 2024. 03. 19.
Nívós sajtóeseményen mutatták be a Next Top Model Hungary 16 versenyzőjét
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo  / Fotó: Polyák Attila - Origo 

A versenybe szálló lányoknak szépségük mellett állóképességükre, szakmai elhivatottságukra, alázatos hozzáállásukra és alkalmazkodóképességükre is szükségük van, hogy meggyőzzék a Next Top Model Hungary négy tagú szakmai zsűrijét, azaz Axente Vanessát, Tomán Szabinát, Merő Pétert és Tombor Zoltánt, akik eldöntik, hogy ki az, aki esélyes a végső győzelemre. A tét hatalmas, hiszen a 10 millió forintos fődíj mellett többek között a Palvin Barbara karrierjét is menedzselő Icon Modell Management kétéves exkluzív modell szerződése vár a győztes modellre, ezenkívül még a Schwarzkopf Gliss márka magyarországi nagykövete lehet 2024-ben, és szerepelhet a Joy magazin címlapján is.

NTMH, Next Top Model Hungary
Ördög Nóra műsorvezető és a Next Top Model Hungary négytagú zsűrije: Merő Péter, Tomán Szabina, Tombor Zoltán és Axente Vanessa
Fotó: Next Top Model Hungary Instagram

 

Miben más a Next Top Model Hungary a külföldi verziótól?

Az eredeti műsor 24 évadot élt meg Amerikában, háziasszonya és kitalálója is a világhírű szupermodell, Tyra Banks volt, aki sokszor nem bánt kesztyűs kézzel a versenyzőkkel, és kegyetlen módon megalázta őket. A formátumot számos ország átvette már az évek során, azonban Magyarországon ez az első évad. A Topmodell leszek! eddig mindenhol hatalmas sikert aratott, viszont a győzteseknek nem minden esetben sikerült beváltani a hozzájuk fűzött nagy reményeket.

ANTM
Az eredeti verzióban egy jelentős különbség van a Next Top Model Hungaryhez képest
Fotó: ANTM Instagram

Az America’s Next Top Model már az első évaddal is elképesztő sikernek örvendett a 2003-as indulását követően, eddig összesen 24 évadot élt meg. Az eredeti műsort eredetileg  a UPN sugározta, majd 2006-os felfüggesztésével a hetedik szériát már a jogutódja, a The CW adó tűzte műsorra, és azóta ez a csatorna legnézettebb műsora. A 23. évad kivételével mindegyiket Banks vezette, abban az évben Rita Ora énekesnő váltotta a modellt. Csak Amerikában eddig 24 győztes modellt termelt ki a tehetségkutató, azonban nem volt ez sem garancia arra, hogy sikeresek lesznek. Az eddigi győztesek többsége a műsor után állandó modellmunkát kapott, és néhányan végül az újonnan szerzett hírnevüket más tevékenységekre fordították, például műsorvezetésre vagy színészkedésre, míg mások teljesen eltűntek a reflektorfényből.

ANTM, Topmodell leszek!
Tyra Banks és az Amerinca's Next Top Model zsűrije
Fotó: ANTM Instagram

A magyar kiadáshoz képest a legszembetűnőbb különbség a műsor hossza: míg az eredeti műsor epizódjai fél órásak, maximum egyórásak voltak, addig a Next Top Model Hungary adásai akár a két óra sugárzási időt is meghaladhatják.

ANTM, Topmodell leszek!
Tyra Banks az eredeti formátum kitalálója
Fotó: ANTM Instagram

A további különbségekért lapozzon, a cikk folytatódik!