Rendőröket küldtek Fenyő Miklósra

Hungária együttes, 1980
Hungária együttes, 1980
Fotó: Fortepan, Urbán Tamás
Vágólapra másolva!
Nem kis feladat volt a zenekar számára, hogy összeállítsák annak a Hungária-koncertnek a zenei anyagát, amely június 1-jén lesz a Puskás Ferenc Stadionban.
Vágólapra másolva!

"A koncert repertoárja hónapokkal ezelőtt összeállt és tény, hogy hol az egyik, hol a másik kezünkbe kellett harapnunk azért, hogy beleférjünk a tervezett időbe, vagyis szűkítsük a tényleg tekintélyes listát. Nagyon komoly háttérmunka folyik jelenleg, és itt nem csak a zenére gondolok, hiszen számos összetevője van egy ekkora koncertnek. Odafigyelünk a látványra és a hangzásra is, hiszen bár bizonyos tekintetben a múlt zenéit játsszuk, de meg kell felelnünk a jelenkor elvárásainak is. Hatalmas területet fogunk bejátszani és erre alaposan fel kell készülnünk" — árulta el Fenyő Miklós.

"Dolly, Szikora Robi, Novai Gábor és jómagam, gyakorta ülünk össze, hogy az elméleti kérdésekről egyeztessünk, de már intenzíven foglalkozunk a zenével is. A szekciós és összpróbák nagyjából három hét múlva kezdődnek majd. Ugyanakkor sima menetre számítok, hiszen mi négyen úgy kilencvenöt százalékban mindenben egyetértünk és mi szabjuk meg a menetet és tárgyalunk mindenkivel. A fennmaradó öt százalékban pedig megkötjük a szükséges kompromisszumokat" - nyilatkozta.

A Borsnak arról is beszélt, hogy hatalmas házibulikat tartottak régen, de csak egyszer fogyott el a szomszédok türelme. "Egyetlen alkalom ugrik be, amikor az ajtóban megjelent két tányérsapkás. Ez is már az említett korszak után történt, és ha jól emlékszem, egy lemezmegjelenést ünnepeltünk, amikor csöngettek. A szomszédok hívták ki a rendőröket, mert talán, de csak talán egy picit hangosak voltunk. Miután megkértek, hogy tekerjünk egy picit lefelé a hangerőn, én illedelmesen jeleztem, hogy a bulin résztvevő összes lánynak van már partnere, így nem tudom őket beinvitálni. Becsületükre legyen mondva, el is mentek."