Megvan A Dal 2024 döntős mezőnye

Sugarloaf
A Sugarloaf is bejutot a döntőbe
Fotó: MTVA
Vágólapra másolva!
A Dal 2024 második elődöntőjében szombaton este ismét tíz dal bizonyíthatott átdolgozott változatban. Az új hangzás és a színpadi megjelenés kialakításában a hazai könnyűzene kiválóságai segítették a versenyzőket. Öt produkció döntőbe jutásával összeállt a finálé mezőnye. Négy dal a zsűritől kapott pontszámmal, egy a közönség szavazataival folytathatta a versenyt a nemzetközi fődíjért.
Vágólapra másolva!

Magyarország egyetlen dalversenyének új évada a második elődöntőjéhez érkezett, a forduló versenydalai már a Petőfi Rádióban is élőben hallgathatók. A március 16-i adásban az Egészben kell balladaként hangzott el az Arcidrától, az EVERFLASH Nyisd ki a szemed produkciója bluesként, a FLUIDIA Miről szól ez a dal? folk stílusban versenyzett a döntőbe jutásért. 

PINTÁCSI Alexandra (Szandi); FERENCZI György; NÉMETH Alajos
Szandi A Dal 2024 második elődöntőjében 
Fotó: Máthé Zoltán / MTVA 

Juhos Zsófi & Patocska Olivér Ma szerettem beléd duettje swingként, az Ugyanaz a ház Kökény Dánieltől jazz dalként bizonyíthatott. A Name Projekt Nekem című dala rock köntösben,  a Nem lehetek más a Negáltól jazzként mutatkozhatott be A Dal színpadán. A Phoenix RT Félszavak produkciója világzeneként, az A nap süssön ki a PINKERS előadásában népzeneként csendült fel, a Roy Galeri Kiáltás pedig rockként tért vissza. A második elődöntőből öt produkció csatlakozhatott a finalistákhoz. A teljes adást itt tudja visszanézni.  A pontozást, az eredményeket itt találja. 

Sugarloaf
A Sugarloaf is bejutot a döntőbe
Fotó: MTVA

Ez a tíz dal és előadő lesz hallható a jövő szombati döntőben:

Legényes - László Evelin,
Királyi többes - Junkies
Nászinduló - Sugarloaf
Egy életen át - Kocsis Tibor
Miért félnék álmodni? - Bradics Jácint
Ugyanaz a ház - Kökény Dániel
Nem lehetek más - Negál
Kiáltás - Roy Galeri
Félszavak - Phoenix Rt.
Egészben kell - Arcidra

A fináléban a versenydalok a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében hangoznak el.