Hihetetlen: Bodrogi Gyulát kirúgták - videó

Bodrogi Gyula
Vágólapra másolva!
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, egy interjúban mesélte el, hogy kirúgták.
Vágólapra másolva!

Bodrogi Gyula, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának tagja sokáig matematika tanárnak készült, a néptáncban is bizonyította tehetségét, végül a színészet lett a hivatása

1954-ben felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1958-ban szerzett diplomát. A 4 év alatt 17 fegyelmit kapott, ráadásul az intézményből is kirúgták. Az egyik órán egy nyugati filmet vetítettek a tanulóknak, azonban a színész tanoncokat nem engedték be. A történtekről most először mesélt Bodrogi Gyula. 

"Azt mondták, ide most a színészek nem jöhetnek be, mert a színészeknek árt, ez egy amerikai film. Szerintem, már nem tudom pontosan. Na de bennem abban pillanatban megszületett Petőfi Sándor, azt mondtam, ilyen nincs. Belülről bezárták az ajtót, amit kihúztunk, csak kijött keretestől" - kezdte.

Kiderült, hogy mivel már több fegyelmit is összeszedett, őt kirúgták, társait pedig elbocsátották.

"Otthon nem mondtam meg, hogy kirúgtak, mert annyit dolgoztak értem" - mondta a legendás művész. 

Később azonban olyan szerencséje volt, hogy tanára közbenjárásával visszavették a főiskolára, ahol már több fegyelmiben nem volt része.

"Gellért Endre volt az elnöke a fegyelminek. Következőképpen zajlott: »Maga tönkre akarja tenni a főiskolát!« Mondtam, én nem akarom. Gellért körbenézett: »Nem akarja tönkre tenni. Maga utálja az osztálytársait!« Mondom, én nem. »Nem utálja az osztálytársait.« Csináltunk egy ilyen színdarabot" - árulta el a  Három igazság EXTRA műsorban.