Veszélyes módszerrel akar fogyni L.L. Junior, a szakértő is óva intette

L.L. Junior
L.L. Junior
Vágólapra másolva!
L.L. Junior egy ideje a fejébe vette, hogy nyárig teljesen életmódot vált azért, hogy a koncertszezonra újra formába lendüljön. Ehhez egy nagyon kemény diétát tart, és mindennap az edzőteremben van, sok követője szerint túlzásba viszi, mert ez inkább veszélyes az egészségére nézve. A rappert nem érdekli, hogy ki mit gondol, szinte megszállottan folytatja tovább, amit elkezdett, hiszen célja minimum 15 kilót fogyni pár hónap alatt.
Vágólapra másolva!

A 43 éves L.L. Junior minden előkészület nélkül kezdte el a testépítést és a diétáját, mely orvosi felügyelet és megfelelő felkészülés nélkül nagyon veszélyes is lehet. Az biztos, hogy a rapper nem követi a fokozatosság elvét, minél előbb látványos eredményt szeretne elérni, és 15 kilós fogyása után az izomzatát fejleszteni.

Szombaton sincs pihi! Cél: Felkészülni a nyári élő koncertekre és -15kg...

 Nulla alkohol, nulla bezabálás. Nem mondom, hogy nincsenek holtpontok, de tudjátok, vagy One day, vagy Day one, ez itt már a day 17, de még k*rva sok van hátra" - írta legújabb bejegyzésében L.L. Junior, aki edzés közben készült fotókkal jelentkezett a közösségi oldalán.

A rapper elárulta, hogy speciális étrenddel akarja mielőbb elérni a kívánt célt, ezért az úgynevezett ketogén diétát tartja, ami egy nagyon alacsony szénhidráttartalmú, moderált fehérjetartalmú, zsírban gazdag étrendet jelent. 

Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló véleménye, hogy akár sikerre is viheti a magát már két hete sanyargató L.L. Junior, ha kövtei a fokozatosság elvét. Katus ma már személyi edzőként és életmód tanácsadóként is tevékenykedik, elmondta, szerinte hogyan érdemes belekezdeni egy nagyobb életmódváltásba.

Az edzésben és a diétában, mint egyébként minden másban is, nagyon fontos a fokozatosság elvét követni. 

Nyilván fogalmam sincs arról, hogy Junior pontosan milyen edzésprogramot követ, de akár még célt is érhet, ha a rengeteg edzést elosztva hajtja végre és nem minden nap megy át az összes izomcsoportján, hanem hagyja is pihenni az egyes területeket. Fontos, hogy a szervezet sokoldalú terhelést kapjon. Ha ezt betartja, akár sikerre is viheti az egyébként tényleg kicsit merész tervét" - magyarázta Katus Attila, aki a veszélyes diétával kapcsolatban is megszólalt.

A ketózis egy eléggé agresszív étkezési program, amihez szintén nagyon fontos a szakértői, adott esetben pedig egyenesen az orvosi kontroll. 

Ugyanakkor a test ketózis szintje jól mérhető és fontos is, hogy kövessük és egyben figyeljük a testben végbemenő változásokat. Az eredményektől függően pedig módosítani kell a diétát, vagy az edzésprogramot. Lehet ezt okosan is csinálni. Sőt, okosan is kell" - zárta gondolatait a Borsnak.