Kiderült, mennyi pénzt költöttek Emilióék a külföldi műtétekre

Tina és Emilio
Vágólapra másolva!
Emilio és Tina már itthon vannak, naponta egy kilót fogynak a törökországi műtétnek köszönhetően.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, Emilio és a felesége, Tina gyomorszűkítő műtéten estek át Törökországban, ami után a mozgás, a járás még elég nehezen megy nekik – a fogyásuk viszont máris elindult, mindketten naponta egy kilót, tizenkét nap alatt tizenkét kilót adtak már le.

"Nagyon az út elején vagyunk, de már mi is érezzük a hatást. Nagyon profik voltak, és még az sem került plusz költségbe, hogy nálam komplikáció lépett fel, és vért kellett kapnom" – mondta Tina egy néhány nappal ezelőtti élő bejelentkezésben.

 A sebek abszolút picikék, hiszen laparoszkópos beavatkozás volt. A varratok is felszívódóak, és már abból is csak egy van bennem. 

Ami pedig nagyon nagy öröm, hogy Emilio a műtét másnapjától már nem használ inzulint a cukorbetegségére, és hamarosan a gyógyszereket is lehagyhatja. Még a kórházban kaptunk egy nagy pakkot, amiben minden vitamin és gyógyszer benne van, amit a teljes felépülésig be kell szednünk – tette hozzá Emilio felesége, aki arról nem beszélt, hogy mennyibe is került a beavatkozás.

Emilio és Tina még a műtétre is együtt vállalkoztak
Emilio 
Fotó: Instagram 

A Bors talált egy olyan Facebook-csoportot, ahol ugyanerre a törökországi műtétre váró vagy azon átesett magyar páciensek számolnak be az élményeikről. A csoport egyik tagja, aki szintén néhány napja tért haza, a lapnak elárulta, mennyit fizetett a bypass műtétért. 

"Első körben a repülőjegyet kellett megvenni, ami nekem oda-vissza körülbelül százhatvanezer forint volt. Lehetett volna olcsóbb is, de nagyon közel volt az időpont, így már csak ennyiért tudtam jegyet venni.

 A beavatkozás és a teljes, kétnapos kórházi ellátás 2200 euró volt, vagyis úgy 850 ezer forint. 

Ez összesen is jóval olcsóbbra jött ki, mint amennyibe itthon került volna. Nagyjából a harmadát fizettem az itthoni árnak" - mondta.