Izgalmas este után megvan A Dal 2024 első öt továbbjutója

Vágólapra másolva!
A pénteki előválogatóból 40 dal jutott tovább hazánk egyetlen dalversenyének élő show-jába. Február 10-től négy szombat este a válogatókban tízesével mutatkozhatnak be a produkciók. Februrár 10-én a tét már az elődöntőbe kerülés volt, amelyben a versenydalok crossover feldolgozásban hangoztak el. A dalválasztó első adásában pop, rock, lírai, folk és elektronikus zenék versenyeztek.
Vágólapra másolva!

A Dal 2024 ítészei – Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter – az előválogatóban 40 dalra szűkítették a mezőnyt. „A dalt nemcsak a beküldött demófelvételen, hanem élőben is magas színvonalon kell eljátszaniuk” – emlékeztetett Ferenczi György, utalva arra, hogy a dalválasztóban az év dalának megtalálása a cél, és nemzetközi stúdióban való lemezkészítési lehetőség a fődíj. A műsor kizárólag a dalokról szól, azok szövegét, zenéjét és a kettő kapcsolatát nézi a zsűri.

A Dal 2024
Fotó: MTVA

A február 10-i első élő show-ban voltak könnyed hangulatú, a romantikus, az aktuális témát feldolgozó, valamint a mély üzenetű dalok egyaránt. Az új és visszatérő versenyzők pop, rock, elektronikus műfajú dallal, lírai produkcióval, balladával és folk zenével álltak színpadra.

A nézők és a zsűri az első négy helyen álló produkciót jutatták tovább:

A Dal 2024 
Fotó: MTVA

A műsor végén a zsűti még egy előadót vagy zenekart megmenthetett, ez a Name Project lett, amely így szintén folytatja a versenyt A Dal 2024-ben.

Az összes produkciót megnézheti itt.