Botrány a BAFTA-díjátadón: nem emlékeztek meg Matthew Perryről, felháborodott a fél világ

Matthew Perry
Vágólapra másolva!
A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia díjátadóján már hagyománnyá vált, hogy minden évben megemlékeznek az elhunyt színészekről, azonban elfelejtették megemlíteni a Jóbarátok szereplőjét, ami óriási felháborodást váltott ki.
Vágólapra másolva!

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia díjátadóján vasárnap megemlékeztek több sztárról is, többek között Jane Birkin, Shirley Anne Field, Richard Roundtree, Michael Gambon, Tom Wilkinson és Carl Weathers színészről, valamint tisztelegtek a tavaly elhunyt Tina Turner előtt is. A szervezők azonban kihagyták a listáról Matthew Perryt, ami után népharag zúdult rájuk. A rajongók a közösségi oldalakon fejezték ki nemtetszésüket. 

Egyébként nem ez volt az első botrány a BAFTA körül. Múlt hónapban Kate Beckinsale arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a BAFTA azt mondta neki, hogy nem tudják garantálni, hogy megemlékeznek mostohaapjáról, Roy Battersby rendezőről, ez pedig kiverte a biztosítékot a színésznőnél.

A Jóbarátok sztárja 2023. október 28-án, 54 évesen halt meg. A Los Angeles-i otthonában, egy pezsgőfürdőben találtak rá. Sokáig nem lehetett tudni a halálának a pontos okát, ugyanis többen öngyilkosságnak, míg mások gyilkosságnak tulajdonították az ügyet, ám orvosszakértők később arról számoltak be, hogy ketamint találtak a vérében, és ez végzett vele. 

Legismertebb alakítása Chandler Bing volt a Jóbarátok című sorozatban, ám olyan nagy sikerű filmekben is feltűnt, mint a Bolond szél fúj, Bérgyilkos a szomszédom vagy a Megint 17. 

A BAFTA a történtek után megerősítette, hogy még ebben az évben megemlékeznek majd Matthew Perryről - olvasható a Variety oldalán.