Ha ki is engednék a börtönből, nem állhatna színpadra Galambos Lajos

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos
Vágólapra másolva!
Galambos Lajos 2023 április 26-án kezdte meg az áram-, víz- és gázlopás miatt kiszabott 3 év hat hónapos börtönbüntetését. A zenész nem viseli valami jól a helyzetet, bár még egy percet sem töltött cellában, mert egy gyógyíthatatlan betegségre hivatkozva börtönkórházi ellátást kért, amit meg is kapott. Lajcsi a berettyóújfalui börtönkórház lakója, az elzárás azonban a felhasználható kedvezmények miatt hamarosan megszűnhet.
Vágólapra másolva!

Lajcsinak - a korábbi fogva tartások beszámítása miatt - az ügyvédei szerint körülbelül egy évet kell rácsok mögött töltenie, ami a számítások szerint 2024 júliusában járhat le, ha minden a zenész tervei szerint alakul. Reintegrációs őrizetet kérhet, amit ha jóváhagynak, elhagyhatja a börtönt, de még jó ideig nem élhet szabad emberként. Meghatároznának számára egy telephelyet, ahol élni fog, illetve időpontokat, amikor elmehet vásárolni és ügyeket intézni. A nyomkövetővel azonban csak kötött helyen mozoghat, nem utazgathat kénye kedvére bárhová.

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos Frizbi TV

– Ügyfelem speciális helyzetben van, hiszen a fogvatartottak, akik reintegrációs őrizetbe kerülnek, elmehetnek ugyan egy munkahelyre dolgozni, de Lajcsi zenész, akinek az a munkája, hogy járja az országot. Véleményem szerint majdnem teljesen kizárt, hogy folyamatosan engedélyeket kérjen azokra a helyekre, ahol koncertet szerveznének neki... De véleményem szerint Lajcsi már attól is sokkal jobban lesz fizikailag és szellemileg is, ha a saját otthonában töltheti le a büntetése fentmaradó részét – mondta a Bors megkeresésére, dr. Csontos Zsolt, Lajcsi ügyvédje.