Nem csak a The Walking Dead sztárja: Samantha Morton filmjei

Samantha Morton, Sweet and Lowdown
Vágólapra másolva!
A két Oscar-díjra jelölt, Golden Globe- és BAFTA-díjas Samantha Norton generációjának egyik legjobb színésznője, a legfelkapottabb brit sztárok közé tartozik. Sokan főképp a The Walking Dead című posztapokaliptikus sorozatban játszott szerepe miatt ismerik, de valójában sok kiváló filmben szerepelt. Lépjünk túl a horrorsorozatokon, következzen Samantha Morton 10 legjobb filmje!
Vágólapra másolva!

10. Jane Eyre

Ciarán Hinds és Samantha Morton, Jane Eyre IMDb

Bár tévére készült, nem mozifilmnek, az 1997-es, Robert Young rendezte alkotásnak helye van a top 10-ben. Az adaptáció Charlotte Brontë azonos című klasszikus regényéből készült, ebben Morton játssza a fiatal hősnőt, aki nevelőnő lesz egy lány mellett, majd beleszeret a rejtélyes háztulajdonosba, Edward Rochesterbe (Ciarán Hinds). Azonban minden összeomlik, amikor egy, a ház mélyén rejtőző titokra bukkan.

9. Maszk nélkül

Samantha Morton, Maszk nélkül IMDb

Ugyanabban az évben, 1997-ben mutatták be az Under the Skin című filmet, melyet Carine Adler rendezett. A történetet Carine Adler írta, Samantha Morton, Claire Rushbrook, Rita Tushingham voltak a főszereplők. A dráma egy gyászoló fiatal nő életét mutatja be, aki kezelhetetlenné válik: hogy megbirkózzon anyja halálával, aki agydaganatban halt meg, Iris a szexbe menekül, egyéjszakás kalandok sorozatába keveredik ismeretlen férfiakkal. Az alkotás az Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb brit filmnek járó díjat.

8. Ellopott siker

Samantha Morton, Ellopott siker IMDb

2002-es film, amelyben szintén fontos szerepet kap a gyász: szeretett barátja öngyilkossága után egy gyászoló bolti alkalmazott és legjobb barátnője útra kelnek, Skóciából Ibizáig jutnak, de rájönnek, hogy a gyász olyasmi, ami elől nem lehet örökké menekülni. A film Alan Warner 1995-ös, azonos című regénye alapján készült.

A cikk folytatódik, lapozzon!