Újabb részletek a kórházban lévő Károly király állapotáról

KAMILLA királyné; III. KÁROLY
Párizs, 2023. szeptember 20. Az állami látogatásra Franciaországba érkező III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné a párizsi Orly repülőtéren 2023. szeptember 20-án. MTI/EPA POOL/Christophe Petit Tesson
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, a brit uralkodó, III. Károly király kórházba került prosztatabetegsége miatt, de már túl van a műtéten és felesége, Kamilla királyné állítása szerint jól van. A kezelés előtt együtt meglátogatták a szintén kórházban lévő Katalin hercegnét is, aki egy előre tervezett hasi műtét miatt szállítottak be az intézménybe, aki 10-14 napos megfigyelés alatt áll, most Károly királyról is kiderült, hogy meddig tartják benn a kórházban.
Vágólapra másolva!

Sokan meglepődtek, amikor Kamilla királyné egyedül hagyta el a londoni kórházat péntek délután, miután meglátogatta az uralkodót a műtétje után, de mindenkit megnyugtatott, hogy III. Károly jól érzi magát, minden rendben zajlott, de több információt nem árult el.

III. Károly brit uralkodó sosem titkolta, hogy már évek óta jóindulatú prosztatamegnagyobbodással küzd, és azért is vállalta nyíltan az állapotát, hogy felhívja a figyelmet a betegség megelőzésére, a szűrővizsgálatok fontosságára. Ez a terve úgy tűnik, hogy működött, ugyanis a rendelkezres álló adatok szerint már tizenkétszeresére nőtt a prosztatamegnagyobbodásról szóló internetes oldalak látogatottsága.

Bár a műtét rendben zajlott, a Metro magazin információ szerint III. Károlyt még egy estét legalább megfigyelés alatt tartják az intézményben.

III. Károly királyról felesége, Kamilla királyné szűkszavúan számolt be korábban Forrás: AFP/Daniel Leal