Összetört Balázsovits Edit

BALÁZSOVITS Edit; ALMÁSI Éva; BALÁZSOVITS Lajos
Budapest, 2023. augusztus 29. Almási Éva Kossuth-díjas színésznő, a nemzet színésze (j) férje, Balázsovits Lajos, a nemzet színésze, színházi rendező, színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának temetésén, középen Balázsovits Edit Jászai Mari-díjas színésznő, énekes, Balázsovits Lajos lánya a budapesti Fiumei úti sírkertben 2023. augusztus 29-én. Balázsovits Lajos hetvenhat éves korában, július 19-én hunyt el. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, életének 76. évében meghalt Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas magyar színész, színházi rendező. Lánya, Balázsovits Edit legújabb interjújában azt mondta, nagyon erős volt együtt a család, édesapja nélkül viszont nem tudják, hogyan tovább.
Vágólapra másolva!

Balázsovits Lajos tavaly júliusban halt meg. Lánya elárulta, nem tudnak túllépni a történteken.

Én sok mindenben hasonlítok apura. Félszavakból értettük egymást, sőt néha szavak se kellettek, csak egy tekintet, egy összenézés. Apu látszólag közvetlennek és nyitottnak tűnt, de valójában szemérmes és zárkózott volt. Nagyon kevés dolgot mondott el csak saját magáról, arról, ami benne zajlott. Én pontosan ilyen vagyok. Apu régóta írt naplót. Volt, hogy határidőnaplóba csak egy-egy mondatot jegyzet le. Még nem volt hozzá erőm, hogy ezekbe beleolvassak. Egyébként megrendelte a 2024-es naptárát is, ez is bizonyítja, élni akart, és nem meghalni. A sors azonban máshogyan döntött" – nyilatkozta Balázsovits Edit a BEST Magazinnak.

Forrás: MTI/Kovács Tamás