Megrázó dolgokat mondott a halála előtt Tina Turner

GERMANY-US-MUSIC-TURNER Horizontal SQUARE FORMAT
US singer Tina Turner performs on stage at the O2-World venue in Berlin on January 26, 2009. Turner, 69, actually tours Europe with her "Tina!: 50th Anniversary Tour" programme. AFP PHOTO DDP/MICHAEL GOTTSCHALK GERMANY OUT (Photo by MICHAEL GOTTSCHALK / DDP / ddp images via AFP)
Vágólapra másolva!
Tina Turner, akit a rock'n'roll királynőjeként emlegetnek, 2023. május 24-én halt meg, hosszan tartó betegség után. Az énekesnő nem sokkal halála előtt beszélt arról, mennyire bánja, hogy nem vigyázott jobban magára.
Vágólapra másolva!

A halála előtt néhány héttel szomorú Instagram-bejegyzést osztott meg a veseelégtelenségéről Tina Turner. A 83 éves énekesnő március 9-én, a nemzetközi vese világnapon szólalt meg egészségügyi problémáiról – írta a The Daily Mail. Elárulta, súlyos veszélynek tette ki magát azzal, hogy nem vette komolyan az 1978-as magas vérnyomás diagnózisát.

Forrás: AFP/Jean-Pierre Muller

"A veséim lettek az áldozatai annak, hogy nem vettem észre: a magas vérnyomásomat hagyományos gyógyszerekkel kellett volna kezelni.

– írta, hozzátéve:

Az egyelőre nem derült ki, hogy a veseproblémái okozták-e az énekesnő halálát.

Turner áprilisban a Guardiannek adott interjút, amelyben elmondta: nem fél a haláltól. Arra kérdésre, hogy a világ hogyan emlékezzen majd rá, azt mondta:

Olyasvalakire, aki megmutatta más nőknek, hogy saját feltételeik szerint kell a sikerre törekedni."