Top 5: ezek voltak az idei év legnézettebb külföldi sorozatai

The Last of Us
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a verseny a streaming-szolgáltatók között, akik minden évben tartogatnak valami újabb nagy dobást azért, hogy minél több nézőt vonzzanak az előfizetők körébe. Azonban még számukra is sokszor tartogat meglepetéseket, hogy melyek lesznek azok a sorozatok, amelyek tényleg nagy sikert aratnak a nézők körében. Mutatjuk, melyek voltak 2023 legnézettebb külföldi sorozatai!
Vágólapra másolva!

The Last of Us

A sikeres játékból készült sorozatot az HBO Max szánta az idei nagy dobásának, és bejöttek a számításaik, ugyanis az újdonságok közül a poszt-apokaliptikus, veszélyektől hemzsegő világban játszódó történetre voltak a legtöbben kíváncsiak 2023-ban, összesen 388 millió órát nézték a sorozatot - írja a ranker.com.

A The Last of Us főszereplői: Bella Ramsey és Pedro Pascal Forrás: HBO Max

A történet (Bella Ramsey) és Joel (Pedro Pascal) összetett kapcsolatát mutatja be, ahogyan együtt küzdenek élhetetlen körülmények között egy megfékezhetetlen vírussal és a megvadult emberek ellen. A díjnyertes videojáték alapján készült drámasorozatot Golden Globe-díjra is jelölték, januárban derül ki, hogy a jelölést sikerül-e díjra váltani az alkotóknak. Az HBO elárulta, hogy a nagy sikerre való tekintettel tervezik a folytatást, de az írósztrájk és egyéb körülmények miatt a második évad leghamarabb 2025-ben kerülhet bemutatásra.

Az Usher-ház bukása

Mike Flanagan legújabb horrorja, mely minden jegyében viseli a rendező sajátos stílusát. A történet a népszerű író, Edgar Allan Poe 1839-es, azonos című regényének az adaptációja, persze kiforgatva azt. Az Usher-ház bukása egy korrupt gyógyszergyár vezérigazgatójáról és családjáról szól, aki kénytelen szembenézni sötét múltjával, amikor gyerekei sorra halnak meg egyre rejtélyesebb körülmények között.

Jelenet Az Usher-ház bukása című sorozatból Forrás: Netflix

A horrorsorozat meglepően jó nézettséget hozott a Netflix számára, amit a rendező korábbi, szintén nagy sikerű alkotásainak is köszönhetnek, mint a A Hill-ház szelleme, vagy a Mise éjfélkor. A horrorsorozatot összesen hatmillióan nézték meg a debütálásának hetén, ezzel a legnézettebb angol nyelvű fikciós műsor volt a Netflixen az adott héten.

A cikk folytatásáért lapozzon!