Elképesztő titkot árult el magáról Kautzky Armand

Kautzky Armand
Kautzky Armand
Vágólapra másolva!
Összetéveszthetetlen orgánuma mellett elegáns modoráról, kifinomult megjelenéséről híres Kautzky Armand. Az M5 Családfamesék műsora utánajárt, hogy a Jászai Mari-díjas színművész, a Duna műsorvezetője vajon az elődeitől örökölte-e előkelő vonásait.
Vágólapra másolva!

Sokan azt gondolják Kautzky Armandról, hogy nemesi származású, de ő mindig is úgy tudta, hogy nincsenek arisztokrata felmenői. A Családfamesék felkutatta a Jászai Mari-díjas színművész őseit, és bár az iratok áttekintése után megerősítést nyert ez az állítás, más meglepetésre viszont fény derült.

– mondta a színművész, akinek feltehetően a cseh kakas szóból származik a családneve.

A rokoni szálakat fejtegetve is sok érdekességet tudhatott meg. Bár azzal tisztában volt, hogy nagyapja, idősebb Kautzky József válogatott labdarúgó volt, meglepetten vette tudomásul, hogy felmenői között található pesti hídpénzszedő – aki a Széchenyi István által megálmodott Lánchídon teljesített szolgálatot – és egy uradalmi kertész is. A színész-műsorvezető közelebbi emlékeket is felidézett a műsorban.

A szüleim nagyon vártak és szerettek – édesanyám Júlia szerepéről mondott le, hogy megszülethessek –, de kifejezetten kellemetlen körülmények közé érkeztem. Hányattatott gyerekkorom volt.

nemrég kezdett új életet, elvált gyerekei édesanyjátólA színész maradt a solymári otthonukban, felesége költözött el

Forrás: MTVA