Rossz hírt kapott Nádai Anikó a betegségével kapcsolatban

Nádai Anikó
Vágólapra másolva!
Korábban már beszámoltunk róla, Nádai Anikó egy ideje egészségügyi problémával küzd, Hashimoto-szindrómát diagnosztizáltak nála, ami a pajzsmirigy megnagyobbodását jelenti. Most azonban kiderült, cisztát is találtak nála az orvosok. A műsorvezetőnek élete végéig gyógyszert kell szednie.
Vágólapra másolva!

Nádai Anikó előre felkészült arra, hogy örökli édesanyjától a pajzsmirigy problémáit.

Mivel tudomásom volt erről, rendszeresen jártam szűrővizsgálatokra, és tudtam, hogy bár az értékeim eddig határon belül voltak, nem működik megfelelően a pajzsmirigyem" – mondta a Blikknek a műsorvezető, akinél kezdetben, mint tünet, csak a hajhullás jelentkezett.

Kezdetben nem is tudtam, mitől hullik a hajam, mindenféle orvosnál megfordultam, mire kiderült, hogy ennek hormonális oka van. Nincs se alul-, se túlműködésem, mert még időben kiderült a probléma... A betegség teljesen fájdalommentes, de valószínűleg idővel a pajzsmirigyem teljesen leáll, ezért kell már most elkezdeni az általa termelt hormont pótolni. Ebben segít a gyógyszer, amit éhgyomorra kell reggelente bevennem, és csak harminc perccel később ehetek. Amikor elolvastam a betegtájékoztatót, amin az szerepelt, hogy ezt a gyógyszert akár életem végéig is szednem kell, elgondolkoztam, hogy „na, kezdődik..." Megérinti az embert, de közben úgy vagyok vele, hogy így is annyi mindenre oda kell figyelnem, hogy ez már belefér. Nagyon kedvesek a követőim, mert már most rengeteg tanáccsal láttak el, amiért hálás vagyok. Többen ajánlották a glutén- és a laktózmentes diétát, illetve egyéb praktikákat is. Igyekszem ezeket megfogadni, mert sokaknál ezek annyit segítettek, hogy végleg elhagyhatták a gyógyszert" – magyarázta Nádai Anikó.

Forrás: Nádai Anikó Instagram