Demeter Szilárd jegyzetsorozata már hallható a Kossuth Rádióban

Demeter, Szilárd, A, valahol, szabadsága,  Rendhagyó, hazaszótár, könyv, bemutató, G, Fodor, Gábor, XXI, Század, Intézet, Békés, Márton, Ferkó, Dániel, 2023.09.27.,
Vágólapra másolva!
Vasárnaponként hallható Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának új, A valahol szabadsága – Rendhagyó hazaszótár című kötethez kapcsolódó jegyzetsorozata a Kossuth Rádió műsorán. A rádióműsor az író, publicista világlátását és magyarságfelfogását adja át egy-egy kiválasztott „hazaszótári" fogalommal.
Vágólapra másolva!

A Rendhagyó hazaszótár szócikkei adják a kiindulópontját annak a Vasárnapi újságban kezdődő sorozatnak, amelynek jegyzeteiben Demeter Szilárd a jelen történéseire is reflektál. A szerző egyedi gondolkodás- és látásmódjába is betekintést enged a XXI. Század Intézet 21 elnevezésű zsebkönyvsorozatának részeként nemrég megjelent könyvében. A valahol szabadsága – Rendhagyó hazaszótár című kötet szerkesztője G. Fodor Gábor politikai filozófus.

– ismertette az M5 Agenda kulturális híradóban kötetét Demeter Szilárd.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A szerző a művében szembeállítja a nemzeti szabadságot a bárhol szabadságával. Amíg utóbbi lényegében a hontalanság szinonimája, addig a valahol szabadsága a nemzeti közösséghez tartozást jelenti.

Az október 29-től heti rendszerességgel jelentkező rovat a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című magazinban hallható. A műsor adásaiban a hét legfőbb bel-és külpolitikai ügyei mellett fontos szerepet kap a nemzetstratégia, a múltfeltárás, a gazdaság, a szociálpolitika, a kultúra, a külhoni magyarság sorsa, a hitélet és a hagyományok.

Vasárnapi Újság – minden vasárnap 6:00 és 08:28 között a Kossuth Rádión. Az adások újrahallgathatók a Médiaklikken.