Bab mindig, chili soha: ezek Kamilla királyné kedvenc ételei

Horizontal HEADSHOT ROYAL FAMILY EATING CELEBRITY
Britain's Camilla, Duchess of Cornwall visits the Taste of the Wild Atlantic Way Food Festival at the House Hotel in Galway, west Ireland on May 19, 2015. Prince Charles became the first British royal to meet Irish republican leader Gerry Adams, on a visit that will take him to the scene of his great-uncle's murder by the IRA. AFP PHOTO / POOL / JEFF J MITCHELL (Photo by JEFF J MITCHELL / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Kamilla brit királyné étkezése nem mondható mindig királyinak: nem kifejezetten rajong az ételkülönlegességekért, inkább az egyszerű, házias ízeket kedveli, napi étrendjében olyan fogások is megtalálhatók, amilyeneket az átlagemberek is nap mint nap fogyasztanak. Mik a kedvencei?
Vágólapra másolva!

Kamilla brit királyné étkezési szokásai legutóbb a szeptemberi koronázási ünnepség kapcsán adtak témát a sajtónak, III. Károly felesége ugyanis határozottan kitiltott két hozzávalót az akkori menüből – a chilinek és a fokhagymának nem volt helye a ceremónián.

Kamilla királyné 2015-ben egy írországi gasztrofesztiválon Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jeff J Mitchell

A királyné fia, Tom Parker Bowles ételkritikus egyszerű magyarázatot adott: édesanyja nem szereti a fűszeres ételeket, a fokhagymát pedig azért szerette volna elkerülni, hogy friss lehelettel fogadhassa az elé járulókat.

Kamilla brit királyné gazdagon reggelizik, de mit?

Elsőre talán meglepően hangzik, de a királyné sem csak kaviárt és pezsgőt fogyaszt, sőt az egyik kedvence egy olyan étel, amely szupermarketből vett hozzávalókból is olcsón elkészíthető. Kamilla királyné imádja ugyanis a paradicsomos sült babot pirítóson, amely a tipikus angol reggeli része.

"Szeretem az egyszerűségét a sültbabos pirítósnak, szívesen eszem bármikor, főleg reggelire. Egy feltételem van csupán: a babkonzerv Heinz legyen" – írta egyszer a Daily Mail női mellékletének.

Kamilla almát eszik egy San Franciscó-i piacon, 2005 Forrás: AFP/Ben Gurr

Kamilla királyné ugyanitt arról is beszámolt, hogy mindennap fogyaszt avokádót (ami gyerekként még nem ízlett neki), a The List videójából pedig az is kiderült, hogy egyébként is különös hangsúlyt fordít a reggelire, sokszor eszik az organikus farmjukon begyűjtött tojást vagy tojásból készült ételt is a nap elején.

Az ebédet gyakran kihagyják Károly királlyal (hogy ne akassza meg a napi munkát), komolyabb fogások közül azonban Kamilla királynénak nagy kedvence a klasszikus fish and chips (sült hal és sült krumpli), amely szintén a legnépszerűbb angol ételek közé tartozik.

Kamilla sajtot kóstol a londoni Borough Marketen, 2005 Forrás: AFP/Odd Andersen

Kamilla királyné szereti emellett a sajtot és a gombát, valamint a szezonális zöldségeket, a desszertek közül pedig a Viktória-piskóta a kedvence – ami ugyancsak hagyományos brit édesség. A Buckhingham-palotában emellett a maradék sem vész kárba, a királyné ugyanis az előző napról maradt ételt is gond nélkül megeszi, akár a legtöbb alattvalója.

Meglepő foglalkozást űzött egykor Kamilla királynéhttp://www.life.hu/eletmod/20230713-kamilla-kiralyne-wimbledon-labdaszedo-tenisz-foglalkozas.htmlKiderült, mi Károly király és Kamilla hosszú házasságának titkahttp://www.life.hu/eletmod/20230709-karoly-kiraly-kamilla-kiralyne-hazassag-titok.htmlIII. Károly nem kíméli Kamilla királynét: felesége kérésére igencsak szemtelenül reagálthttp://www.life.hu/eletmod/20230621-iii-karoly-nem-kimeli-kamilla-kiralynet-felesege-keresere-igencsak-szemtelenul-reagalt.htmlIII. Károly király és Kamilla királyné különleges fotókat osztott meg apák napja alkalmából http://www.life.hu/eletmod/20230619-iii-karoly-kiraly-es-kamilla-kiralyne-a-kozossegi-mediaban-osztott-meg-kulonleges-fotokat-apak-napja.htmlKatalin és Vilmos Kamilla királyné ellen fordult: ezért neheztelnek a királynérahttp://www.life.hu/eletmod/20230519-katalin-es-vilmos-kamilla-kiralyne-ellen-fordult-ezert-neheztelnek-a-kiralynera.html