Kamilla brit királyné étkezési szokásai legutóbb a szeptemberi koronázási ünnepség kapcsán adtak témát a sajtónak, III. Károly felesége ugyanis határozottan kitiltott két hozzávalót az akkori menüből – a chilinek és a fokhagymának nem volt helye a ceremónián.
A királyné fia, Tom Parker Bowles ételkritikus egyszerű magyarázatot adott: édesanyja nem szereti a fűszeres ételeket, a fokhagymát pedig azért szerette volna elkerülni, hogy friss lehelettel fogadhassa az elé járulókat.
Elsőre talán meglepően hangzik, de a királyné sem csak kaviárt és pezsgőt fogyaszt, sőt az egyik kedvence egy olyan étel, amely szupermarketből vett hozzávalókból is olcsón elkészíthető. Kamilla királyné imádja ugyanis a paradicsomos sült babot pirítóson, amely a tipikus angol reggeli része.
"Szeretem az egyszerűségét a sültbabos pirítósnak, szívesen eszem bármikor, főleg reggelire. Egy feltételem van csupán: a babkonzerv Heinz legyen" – írta egyszer a Daily Mail női mellékletének.
Kamilla királyné ugyanitt arról is beszámolt, hogy mindennap fogyaszt avokádót (ami gyerekként még nem ízlett neki), a The List videójából pedig az is kiderült, hogy egyébként is különös hangsúlyt fordít a reggelire, sokszor eszik az organikus farmjukon begyűjtött tojást vagy tojásból készült ételt is a nap elején.
Az ebédet gyakran kihagyják Károly királlyal (hogy ne akassza meg a napi munkát), komolyabb fogások közül azonban Kamilla királynénak nagy kedvence a klasszikus fish and chips (sült hal és sült krumpli), amely szintén a legnépszerűbb angol ételek közé tartozik.
Kamilla királyné szereti emellett a sajtot és a gombát, valamint a szezonális zöldségeket, a desszertek közül pedig a Viktória-piskóta a kedvence – ami ugyancsak hagyományos brit édesség. A Buckhingham-palotában emellett a maradék sem vész kárba, a királyné ugyanis az előző napról maradt ételt is gond nélkül megeszi, akár a legtöbb alattvalója.