Váratlanul feltűnt Kudlik Júlia, megrohanták az emberek

Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezető, bemondó, a Magyar Televízió örökös tagja a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Sára-Csoóri Életműdíjjal a Thália Télikertben 2022. december 8-án. Negyedik alkalommal díjazta a közmédia azon k
Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezető, bemondó, a Magyar Televízió örökös tagja a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Sára-Csoóri Életműdíjjal a Thália Télikertben 2022. december 8-án. Negyedik alkalommal díjazta a közmédia azon kiválóságokat, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért.
Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió legendás alakja egy nyilvános könyvbemutató moderátoraként jelent meg, ahová többen épp miatta mentek el.
Vágólapra másolva!

Kudlik Júlia neve egybeforrt a magyar televíziózással, műsorain nemzedékek nőttek föl, több mint negyven éven át volt a Magyar Televízió meghatározó alakja. Emblematikus arca volt a Delta ismeretterjesztő műsornak, volt házigazdája a Táncdalfesztiválnak és számos népzenei vetélkedőnek is. A 90-es években főzős és életmód-műsorokban láthattuk, mindeközben olyan közhasznú műsorokat is vezetett, mint az Állatok védelmében vagy a Gazdit keresünk.

Kudlik Júlia pályája kezdetén a Delta című tudományos híradó stúdiójában, 1970-ben Forrás: Fortepan/Rádió és Televízió Újság/1970

A 78 éves egykori bemondónő visszavonult a nyilvánosságtól, de most egy könyvbemutató moderátorként tért vissza - írta a Blikk. A tőle megszokott profizmussal vezényelte le az eseményt, majd a közel ötvenperces beszélgetés után sor alakult ki a bemondó előtt, többen ugyanis a róla készült régi fotókkal, plakátokkal érkeztek, hogy aláírathassák féltve őrzött ereklyéiket.

A lap szerint volt, aki közös fotót is szeretett volna Kudlikkal, ám ő egy idő után szerényen megköszönte a lehetőséget, és mindenkit arra kért, ne vele, hanem az íróval foglalkozzon. Interjút most nem adott.

Kudlik Júlia a Sára-Csoóri Életműdíjjal Forrás: Origo

"Szerepeltem negyven évig, de nekem nem jár emiatt semmiféle előny vagy több valamiből. Egy ember vagyok, akinek az volt a munkája, hogy ha az emberek akarták, időnként megnyomtak egy gombot, megjelentem a sarokban és mondtam becsülettel, amit kellett" - mesélte korábban a Mokkában.

"Negyven évig egy ronda fekete csőbe néztem és nem láttam senkit. Most látom az arcokon, hogy egy mondat, egy taktus mit vált ki belőlük. Mások otthon jönnek rá, hogy érte őket valami, de amit hallanak, hatást vált ki belőlük" - mondta a tévés legenda.