Döntöttek Lagzi Lajcsi sorsáról

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos
Vágólapra másolva!
Lagzi Lajcsinak idén tavasszal kellett börtönbe vonulnia, hiszen tavaly év végén 3 év 6 hónap börtönre ítélte a bíróság áram-, gáz- és vízlopás miatt. A trombitás az ítélet óta folyton megpróbált különböző trükkökkel hatni az igazságszolgáltatásra, rejtélyes betegségére hivatkozva igyekezett először elkerülni a büntetését, majd szabadulni a börtönből. Most úgy fest, az utolsó jogorvoslati lehetőségét is felhasználta annak érdekében, hogy hazamehessen, amit azóta már el is bíráltak, és megszületett a döntés arról, szabadulhat-e előbb Lagzi Lajcsi.
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi és ügyvédje, dr. Csontos Zsolt mindent elkövetnek azért, hogy valahogy kiszabadítsák a trombitást a baracskai börtönből, ahol állítólag már nagyon rossz állapotban van a zenész, aki folyton gyengélkedőn tartózkodik, mivel nem eszik, legyengült és tisztálkodni is képtelen már egyedül. Legalábbis az ügyvéd elmondásai alapján ennyit lehet tudni Lagzi Lajcsiról, aki eltiltotta családját attól, hogy bármiről is nyilatkozzanak vele kapcsolatban.

Most kiderült, hogy utolsó jogorvoslati lehetőségükkel is éltek, ugyanis az Alkotmánybírósághoz fordultak arra hivatkozva, hogy illegálisan gyűjtött titkos információkat használtak fel a korábbi büntetőeljárásban Lagzi Lajcsi bűnösségének bizonyítására. A védelem szerint ezek az információk jogszabályok megsértésével, tiltott módon kerültek elő, ezért nem lehetett volna felhasználni bizonyítékként.

Az alkotmánybíróság végül elutasította Lagzi Lajcsiék panaszát, ez azt jelenti, hogy több lehetősége nincs a szabadulásra, le kell tölteni a rá kiszabott időtartamot. Így a trombitás 2025-ben szabadulhat, hacsak nem érdemli ki valahogy a feltételes szabadlábra helyezését korábban.

"Az indítványozó által előadott érvek ezért az Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bekezdésével összefüggésben nem vetik fel a Budapest Környéki Törvényszék döntését érdemben befolyásoló alaptörvény ellenesség kételyét, és nem alapoznak meg alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdést sem" - idézi a Blikk az Alkotmánybíróság döntésének egy részletét.

Lagzi Lajcsinak le kell töltenie a 3 év 6 hónapnyi büntetését, hacsak jó magaviselettel nem kerül feltételesen szabadlábra Frizbi TV