Ő lesz a visszatérő Delta műsorvezetője

Fejős Ádám
Vágólapra másolva!
Mint korábban írtuk, visszatér a hetvenes évek népszerű műsora, a Delta. A Delta új részei október 21-től láthatók a Dunán. A műsor új házigazdája Fejős Ádám, aki maga is nagy rajongója a műsornak. A legtöbbeknek a közmédia időjárás-jelentéseiből tűnhet ismerősnek, most a Duna Család-barát című műsorának vendégeként mesélt a feladatról és a tudományos-ismeretterjesztő sorozathoz való személyes kötődéséről.
Vágólapra másolva!

Fejős Ádám meteorológus már gyerekkorában rajongója volt a Deltának: legnyűgözte a modern, jövőbe mutató formátum, éppen ezért fogadta nagy örömmel, hogy a televíziós legenda, Kudlik Júlia után ő vezetheti a 70-es évek legnépszerűbb tudományos műsorát.

Jótékony izgatottságot éreztem tőle, ami most is átjár, miközben a műsort készítjük" – kezdte a Család-barát vendégeként Fejős Ádám meteorológus, a megújult Delta házigazdája.

Fejős Ádám meteorológust a közmédia időjárásjelentéseiből ismerhetik a nézők Forrás: Fejős Ádám

A képernyős hozzátette, az 1964-ben kezdődött ismeretterjesztő műsort a 21. század tudományos és technológiai igényességével folytatják, hogy a következő generációnak is ugyanazt az élményt nyújthassa.

Az adások futurisztikus vizuális megjelenítéséért 3D-grafikusok és VFX-szakemberek felelnek, és ha a számítógépes trükkökhöz nem is tud személyesen hozzáadni, a témaválasztásban maga is részt vesz. A Delta adásai egy-egy kulcsfogalomra épülnek: az első részben a „távolság" különböző értelmezésével ismerkedhetnek meg a Duna nézői.

Késni nem feltétlenül rossz dolog, mert akár egy tragédiát is megakadályozhat" – kecsegtette a nézőket Fejős Ádám, kiemelve, hogy az első, október 21-i részt is érdemes lesz megnézni: az alkotók száz év térbeli és időbeli távolságot küzdöttek le a technika segítségével, ezáltal megelevenedik, és dalra is fakad az egykori színészóriás, Jávor Pál.

A Delta új műsorvezetőjeként egy új oldaláról mutatkozhat be Fejős Ádám Forrás: MTVA