Benedek Miklós: Minden nap elvesztettem a fizetésemet

Benedek Miklós és Szabó Éva
Benedek Miklós és Szabó Éva
Vágólapra másolva!
Benedek Miklós a napokban ünnepelte a 77. születésnapját, most olyan dolgokat árult el az életéről, amiről csak kevesen tudtak - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

A szeptemberben megválasztott nemzet színésze, Benedek Miklós többek között elárulta, hogy az elmúlt időszak az írásról szólt, ugyanis eldöntötte, egy könyvben meséli el a saját történeteit, és azt, ahogyan megélte azokat. Ám az, hogy mindezt papírra vesse, nem a saját ötlete volt.

Meglepő dolgokat árult el

- mondta a színész, aki a beszélgetés további részében eddig nem ismert, meglepő momentumokat is elárult az életéből. Amikor Palik feltette neki a kérdést, hogy mire jutott idő a művészeten kívül, Benedek Miklós csak elmosolyodott és annyit mondott:

- idézte fel, és elmesélte, ott kártyáztak az akkori színészóriások is.

A színész hosszasan vallott függőségéről Fotó: Polyák Attila - Origo

„Én nevelés helyett is kártyáztam"

Miklós esetében a zsugázás nemcsak egy rövidke fellángolás volt, hanem igazi szenvedély, ami hosszú éveken át elkísérte őt és bizony átalakult függőséggé. Mint kiderült, ez a fiai megszületése után sem változott.

- árulta el, és hozzátette, jól játszott, mert képes volt megjegyezni, hogy milyen lapok mentek már ki. Arra a kérdésre, hogy a felesége mit szólt ehhez, azt felelte, bár nem volt túl boldog, amikor ismét eljátszotta a fizetését, mégsem korholta érte.

- mesélte nevetve a színész Palik Lacinak, akivel a Szóló címen futó YouTube-podcastben beszélgetett.