Lepusztul az épület, üresen áll Törőcsik Mari háza

Törőcsik Mari FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré próba SZEMÉLY színész színésznő színpadi jelenet
Budapest, 2010. december 19. Törőcsik Mari játszik Marcelina szerepében Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais: Figaro házassága című darabjának próbáján a Maladype Színházban december 18-án. A darabot december 20-án mutatják be Zsótér Sándor rendezésében. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Két éve nem lakik benne senki, lassan az enyészeté lesz.
Vágólapra másolva!

A háromszoros Kossuth-díjas Törőcsik Mari 2021 tavaszán bekövetkezett halála óta üresen áll a velei háza, lakatlan, csak néha megy át egy szomszédasszony szellőztetni. "Ez a ház tele van emlékekkel a falubeliek számára is, akárhányszor elmennek mellette, mindig szóba kerül egy-egy kedves emlék Törőcsik Mariról. Szívesen vennék, hogy ha nem is Mari rokonai, de esetleg egy kedves új család lehelne esetleg új életet a házba, amely évtizedekig volt Törőcsik Mari menedéke" – mondta egy helyi lakó.

Törőcsik Mari háza üresen áll Forrás: MTI/Mohai Balázs

"A szomszédasszony, aki egyébként Törőcsik Mari egyik legjobb barátja volt, hetente átmegy kiszellőztetni, de egyébként senki más nem tette be a lábát abba a lakásba lassan két éve. Teréz (a színésznő lánya- a szerk.) nem sokkal az anyja halála után egyszer járt Velemben, akkor talán összeszedte azt, ami számára fontos volt a házból, de azóta nem. A ház pedig így, hogy senki nem gondozza, senki nem él benne, szépen-lassan az enyészeté lesz" - vélekedett a szomszéd a Blikk megkeresésére.

Mint kiderült, a a művésznőről elnevezett velemi utcában már a harmadik ház tetejére is felkerült a tető. Emellett minden telket eladtak, épülnek a következő otthonok a Törőcsik Mari utcában.