Szívszorító vallomást tett Soltész Rezső

Soltész Rezső beszél CSELEKVÉS énekes gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása művész SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY zeneszerző
Budapest, 2017. november 15. Soltész Rezső énekes, zeneszerző, szövegíró, lapkiadó a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban az egykori Corvina és Oxigén együttesek vezetőjének munkásságát idézték meg a meghívott vendégek. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Soltész Rezső és felesége 56 évig éltek együtt. Lamm Judit négy évvel ezelőtt halt meg, az énekes nem tud továbblépni.
Vágólapra másolva!

Gyerekkorára emlékezett vissza legújabb interjújában Soltész Rezső. "A második világháború végén születtem. Akkoriban nagy szegénység volt, de az emberek próbáltak leleményesek lenni. Például nem lehetett fenyőt kapni, ezért a szüleim bodzafával pótolták a karácsonyfát. Édesapám ügyesen megfúrta a bodzafa törzsét, majd abba helyezte bele a fenyőágakat" – mondta a Meglepetés magazin újságírójának az énekes. Amikor egy csapásra országosan ismert lett, már házas ember volt. Feleségével harmonikusan éltek, két lányuk született.

Amíg én koncerteztem, ő foglalkozott a lányainkkal és szervezte a családi életünket. A feleségem mondása volt, hogy olyan vagyok, mint az a harci mén, amelyik, ha meghallja a trombitaszót, azonnal elindul. Judit arra célzott, hogy mindenem volt a színpad, és a legeldugottabb falvakba is elmentem szerepelni – tette hozzá Soltész Rezső. Judit arra kérte férjét, ne maradjon egyedül, ha ő elmegy. Neki azonban nem kell más.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a férje lehettem. Judit személye számomra nem pótolható. Bár fizikailag nem tudunk együtt lenni, most is érzem, hogy mindenütt velem van – zárta az énekes.

Forrás: MTI/Zih Zsolt