Elképesztően gazdagok lettek a Jóbarátok sorozat szereplői

Friends Cinema TV series HORIZONTAL
Friends Matt Le Blanc Lisa Kudrow David Schwimmer Jennifer Aniston Matthew Perry Courtney Cox-Arquette
Vágólapra másolva!
Szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné a Jóbarátok című sorozatot, még akkor sem, ha esetleg nem látta mind a tíz évadot. Ma már kultusznak számít a mai napig legsikeresebb szituációs komédia, mely világhírűvé tette az előtte szinte ismeretlen főszereplőket. A történet hat barát életét meséli el, akik szinte együtt nőttek fel. A színészek, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry és David Schwimmer, majdnem harminc évvel a sorozat indulása után is rendkívül népszerűek, de közülük is van, aki a többiekhez képest is kiemelkedő sikereket ért el a Jóbarátoknak köszönhetően. A sikerüket pénzben is lehet mérni, egyesek között elég nagy a különbség, ha vagyonukat nézzük, egyiküket ma is a leggazdagabb filmsztárok közé sorolják Hollywoodban. Lássuk, a Jóbarátok szereplői közül kinek van a legtöbb pénze és ki az, aki a legszegényebb.
Vágólapra másolva!

A Jóbarátok volt az első olyan vígjátéksorozat, ami elsöprő sikereket ért el világszerte. A mai napig nem sikerült felülmúlnia egyetlen szitkomnak sem az évtizedeken át tartó sikert, hiszen mai napig rekordnézettséget produkál a harmincéves sorozat. Maga a szitkom műfaj David Crane-nek és Marta Kauffmannak, a Jóbarátok alkotóinak köszönheti népszerűségét, hiszen sok hasonló sorozatban is visszaköszönnek ennek sajátosságai. Az 1994-ben indult Jóbarátok összesen tíz évadot élt meg, mely hat jó barát történetét mesélte el, a hat sorozatszínész egészen 2004-ig formálta meg a Jóbarátok ikonikus karaktereit.

A Jóbarátok a mai napig az egyik legnézetebb sorozat, sztárjait elképesztően gazdaggá tette a siker Forrás: Getty Images

A Jóbarátok két évtizeddel az utolsó epizód után is nagyon népszerű, már sokadik virágzását éli, hiszen világszerte folyamatosan sugározzák különböző csatornákon és streaming platformokon. A Jóbarátok: Újra együtt különkiadását 2021-ben tűzték műsorra, mely jelenleg az HBO Max streaming szolgáltató kínálatában érhető el Magyarországon. A rajongók közül sokan csalódottak voltak, ugyanis nem a sorozat kapott folytatást, hanem inkább egy talkshow-jellegű emlékműsornak szánták a folytatást.

Az egykor ismeretlen szereplők a mai napig elképesztő népszerűségnek örvendenek, akik a harmincéves sorozattal a mai napig rengeteg pénzt keresnek, hiszen a jogdíjakat megkapják a folyamatos ismétlések után is.

Azonban kiderült, hogy nem egyenlően oszlanak meg a jogdíjak sem a sztárok között, így elég nagy eltérések vannak közöttük pénzügyi szempontból. Valójában mind nagyot nyertek a Jóbarátokkal, viszont később nem lettek egyformán sikeresek, ezzel csak tovább nőtt közöttük a pénzügyi különbség. Lássuk, a hat színész közül ki lett a leggazdagabb és legsikeresebb!


Jennifer Aniston (Rachel Green)

Nem meglepő, hogy a listavezető a hat színész közül Jennifer Aniston, aki Rachel Greent alakította a sorozatban. Az akkor 25 éves Aniston karrierje a sorozatnak köszönhetően szárnyalni kezdett és azóta is ő a legaktívabb színész közülük. A Jóbarátoknak köszönhetően Aniston számtalan szakmai díjat vihetett haza, 1996-ban elnyerte a SAG-díjat a vígjátéksorozatban nyújtott alakításáért, majd 2002-ben a Primetime Emmy-díjat, 2003-ban pedig Golden Globe-ot nyert, a legjobb televíziós sorozatszínésznőnek járó díjat.

Rachel Green és Monica Geller, azaz Jennifer Aniston és Courteney Cox a Jóbarátok egyik jelenetében Fotó / Getty Images

A Jóbarátok végére Jennifer Aniston és színésztársai epizódonként 1 millió dollárt, azaz nagyjából 350 millió forintnak megfelelő összeget kerestek.

2014-ben a másik két női főszereplővel, Courteney Cox-szal és Lisa Kudrow-val felállították a legjobban fizetett tévés színésznők Guinness-rekordját az epizódonkénti fizetés tekintetében.

2018-ban a Forbes magazin a harmadik legjobban fizetett színésznőnek rangsorolta Jennifer Anistont, akinek adózatlan keresete 19,5 millió dollár volt abban az évben, mely jórészt a Jóbarátok ismétléseiből származó jogdíjakból származott.

Jennifer Anistonnak elképesztő sikert hozott a sorozat, azóta is ő az egyik legjobban fizetett Hollywood-i színésznő Fotó / Getty Images

Az 54 éves Aniston mára jelentős filmes karriert épített, olyan sikerfilekben játszott, mint a Szakíts,ha bírsz, a Marley meg én, Kellékfeleség vagy a Született főnökök. Továbbá főszerepet játszik Reese Witherspoon oldalán a The Morning Show című sorozatban, amiért megkapta második SAG-díját is. A legutóbbi filmes szerepe a nagy sikerű Gyagyás gyilkosság című komédia folytatása volt, Adam Sandlerrel a főszerepben.

A mai napig ő az egyik legjobban fizetett színésznő Hollywoodban, így Jennifer Aniston vagyonát most 320 millió dollárra becsülik.

A színészkedésen kívül reklámokból is folyamatosan több mint 20 millió dollárt keres évente. Így egyértelmű, hogy ő lett a leggazdagabb és legsikeresebb Jóbarátok-sztár - írja a celebritynetworth.com.

Jennifer Aniston elképesztő vagyont szerzett az évekel alatt, ő a Jóbarátok szereplői között a leggazdagabb. Így nem meglepő, hogy ma is remek formában van Forrás: Jennifer Aniston/Instagram

Lássuk, hogyan alakul a további lista, melyből kiderül, ki a legszegényebb a színészek közül! A folytatásért lapozzon!