Kökény Attila meghökkentő történetet mesélt

Kökény Attila
Vágólapra másolva!
A népszerű zenész-énekes szerint a romák szeretik a túlzásokat, erre mondott egy példát a romák helyzetével foglalkozó YouTube-műsorban, a Vakerban. 
Vágólapra másolva!

A magyarországi romák helyzetével foglalkozik Mágó Károly YouTube-műsora, a Vaker: az újabb adásban a roma mártírok, a roma Kossuth-díjasok, az ékszerek iránti vonzalom oka és a kompenzálás is szóba kerültek. Kökény Attila elmondta, hogy a romák szeretik a túlzásokat, a lányok szeretnek színesben járni - akkor is rószaszínben vannak, ha nem áll mindenkinek olyan jól. "Vannak vastag ékszerek, látok romákon kétkilós nyakláncot, olyan gyűrűt, ami olyan, mint egy boxer... én ezt nem értem" - mondta.

Elmesélte, hogy az unokájának akart karkötőt venni, elment egy ékszerboltba, ott volt egy sarok, ahol csak romáknak gyártott darabok voltak, jellemzően nagyok, vaskosak. "Én el sem tudném magamnak képzelni. Ezek olyan vastag ékszerek, amit senki más nem vesz fel, csak a cigányok" - vélekedett.

Kökény Attila Vaker, YouTube

A romák általános megítélése is téma volt a műsorban. "Ha valakit valaimiért kitesznek kirakatba, lehet azért van, mert megérdemli. Nekünk annyiban van szerencsénk, hogy minket néznek, mert jókedvet csinálunk" - mondta a volt megasztáros.

"Mindenkit nem szerethet egy ország, és az mindegy, hogy roma vagy nem roma... Engem sem szeret mindenki, sőt, Michael Jacksont sem szerette mindenki" - tette hozzá. Bővebben a videóban: