A szexbotrányok után döntöttek a Rammstein-turné folytatásáról

Rammstein concert Düsseldorf Arts, Culture and Entertainment Düsseldorf Merkur Game Arena Leisure and culture North Rhine Westphalia NRW Rammstein Horizontal MUSIC CONCERT
18 June 2022, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Rammstein lead singer Till Lindemann performs the song "Deutschland" on stage. Rammstein are on tour in Germany with their new album "Zeit". Photo: Malte Krudewig/dpa (Photo by Malte Krudewig / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német rockzenekar, a Rammstein megszigorította a biztonsági intézkedéseket és lemondta a müncheni koncertek utáni afterparty-rendezvényeket, miután több nő is jelentkezett, akik azt állítják, hogy a zenekar legutóbbi koncertjein drogozták és bántalmazták őket.
Vágólapra másolva!

A Rammstein jelenlegi európai turnéja közepette a bandának nem hiányzott Till Lindemann botránya: a frontemberrel kapcsolatban azonban azóta több vád is napvilágot látott, a Tagesschau német hírportál több szexuális zaklatásról is beszámolt. Egy nő például arról beszélt, hogy 2020-ban egy koncerten volt a színfalak mögött, amikor Lindemann megkérte, hogy csatlakozzon hozzá egy félreeső szobában - eztán állítólag arra kényszerítette, hogy szexeljen vele. Másokat állítólag elkábított, úgy közösült velük a vádak szerint - több ilyen eset volt, ezekről itt írtunk hosszabban.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Malte Krudewig

A nők közül többen elmondták, hogy kiválasztották őket, hogy együtt álljanak a színpad előtti első sorban, ahol filmezték és fényképezték őket. A nők állítása szerint ott választották ki őket a színfalak mögé az afterparty-rendezvényekre.

A Rammstein hétfőn hivatalos közleményt tett közzé, amelyben azt írta, hogy a csapat "rendkívül komolyan" veszi a vádakat, és elítéli a visszaélések minden formáját, hozzátéve, hogy a zenekar rajongóinak biztonságban kell érezniük magukat "a színpad előtt és mögött" a koncerteken.

Nem kapható sem a Sex, sem a Pussy, sem a Cocaine

Lindemann időközben felfüggesztette saját Instagram-fiókját, éa vállalati szponzorok elhatárolódtak az énekestől. A kölni székhelyű Kiepenheuer & Witsch kiadó közölte, hogy azonnal felbontották együttműködésüket a 60 éves frontemberrel. A Rossmann pedig nem forgalmazza tovább a Rammstein márkanevű parfümöt - amelyek a beszédes "Sex", "Pussy" és "Cocaine" néven voltak a polcokon.

A zenekar európai turnéjának németországi állomásain nem lesz afterparty és nem lesz "nulladik sor" nőknek. A botrányos ügyről itt olvashat többet.

A budapesti buli iránti nagy érdeklődésre való tekintettel a Rammstein bejelentette, hogy két koncertet is ad 2023. júliusában a Puskás Arénában.