Pert vesztett Harry herceg

court Horizontal harry herceg
Britain's Prince Harry, Duke of Sussex arrives at the Royal Courts of Justice, Britain's High Court, in central London on March 28, 2023. - Prince Harry and pop superstar Elton John appeared at a London court, delivering a high-profile jolt to a privacy claim launched by celebrities and other figures against a newspaper publisher. The publisher of the Daily Mail, Associated Newspapers (ANL), is trying to end the high court claims brought over alleged unlawful activity at its titles. (Photo by Daniel LEAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem kapja meg a kért rendőri védelmet Harry herceg, még saját pénzen sem vásárolhatja meg a biztonságát.
Vágólapra másolva!

Nem engedélyezték a bírósági meghallgatást Harry herceg számára, aki a brit legfelsőbb bíróságon tárgyalt volna újból arról, hogy ő és a családja rendőri védelmet kapjanak Nagy-Britanniában.

Harry herceg Forrás: AFP/Daniel Leal

A herceg azzal, hogy 2020-ban lemondott a királyi tisztségről, azt a jogát is elvesztette, hogy az adófizetők pénzéből kapjon rendőri védelmet. Hiába perelte később a brit államot, most pedig már azt is hiába ajánlotta fel, hogy a saját pénzből vásárolná meg a biztonságát, a hivatásos rendőröket így sem bocsátják a rendelkezésére.

A herceg ügyvédje azzal érvelt, hogy Harrynek a király fiaként továbbra is járna a védelem, az ügyben döntő bíró azonban nem támogatta az ötletet, hogy "a gazdagok megvásárolhassák a saját biztonságukat" – írja a BBC.