Öngyilkos akart lenni a Neoton Família énekesnője

A volt Neoton-tag, Pál Éva könnyezve mesélte el, hogyan jutott háza elárverezéséig
Vágólapra másolva!
Tíz évig volt a zenekar tagja, élete egyik legfantasztikusabb részének tartja az együttessel töltött időket. Pál Éva az általa családjának tartott zenekart azonban otthagyta, már annyira nem érezte jól magát, hogy az öngyilkosságot fontolgatta.
Vágólapra másolva!

„Nekünk írták a dalt! – A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig" - ez a Zene Háza jelenlegi kiállítása, amin a szervezők Pál Éváról is megemlékeznek. Az énekesnő 1973 és 1983 között volt a zenekar tagja, nagyon örül, hogy az ő munkássága is helyet kap a tárlaton.

Hiszen a Neoton Família igazi őstagjaival élhettük meg, hogy kinyílik a világ, voltunk Spanyolországban, Japánban többször... Ott olyan fajta profizmussal találkoztunk, amit akkor még nyomokban sem láttunk Magyarországon – ezt a Borsnak mondta a művésznő, aki állítja, a lehető legjobb korszakban volt híres énekesnő.

Forrás: TV2

A Neoton Famíliában ott a família szó: nekem ők tényleg a családom voltak. Rák jegyű vagyok, nagyon kötődöm. Éppen ezért lehet, hogy más zenekarokhoz sosem szegődtem el azután. Nekem mindig ők voltak a család, ez az érzés ennyi idővel később sem múlt el... Rendszeresen álmodom a Neotonnal, a tagokkal. Hozzám legközelebb talán Jakab Gyuri billentyűs állt, aki 1996-ban hunyt el. Bardóczi Gyula is jó barátom... Igen, sokszor álmodom velük, és érzem azt a szeretet, amit akkor. Én is szerettem azokat az embereket. A távozásom a zenekarból hangosra sikerült, de én lezártam a múltat. Bennem nincs harag, én már nem akarok háborúzni - mesélte őszintén Pál Éva, aki természetesen a mai napig fellép, táncosokkal Neoton-showkat tartanak.

Szalai Zsolt akkori igazgató úrral nagyon jó kapcsolatot építettem ki. Nagyon megtisztelő volt, hogy színésznőként is kipróbáltak. Hálás vagyok az igazgató úrnak, hogy visszaadta az önbizalmamat, hogy jó lehetek színésznőként is. Hogy még mindig jól működöm a színpadon. Ezt korábban azért eléggé letörték. Nem önszántamból szálltam ki a Neotonból, hanem azért, mert eljutottam egy olyan pontra, hogy öngyilkosságot akartam megkísérelni."

Az énekesnő jelenleg jól van, sokat tesz az egészségéért. Vitaminokat szed, egyszerűen táplálkozik, és van, akiről gondoskodik is, ez pedig fitten tartja. "Egy nénit ápolok, akit gyakorlatilag én mentettem meg. Régóta járok hozzá, beszélgetni, takarítani, bevásárolni. Bár van családja, nem is élnek messze, mégsem foglalkoznak vele. Szegénynek volt egy szívrohama, az orvos már elfekvőbe akarta küldeni, de én vállaltam, hogy ápolom. Azóta a fiammal nála élünk, és felváltva ápoljuk. Emelgetni, pelenkázni, fürdetni kell. Szóval fizikai aktivitásból nincs hiány részemről."

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!