Megrázó vallomást tett a TV2 műsorvezetője Suhajda Szilárd halála kapcsán

Kandász Andrea, fogyás
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban beszámoltunk, nyomtalanul eltűnt a Mount Everesten Suhajda Szilárd, magyar hegymászó, aki magyar idő szerint, múlt hét kedden indult el, hogy meghódítsa a hegycsúcsot. Suhajda már szerda este nem adott magáról életjelet, ezért keresésére indultak, de nem jártak sikerrel. A hegymászó tragédiája sokakat megrendített, köztük Kandász Andreát, a TV2 műsorvezetőjét is, akinek régi sebeket tépett fel a mostani eset, és egy megrázó vallomást tett közzé a közösségi oldalain.
Vágólapra másolva!

Kandász Andrea saját tapasztalatból tudja, hogy milyen egy hegymászó feleségeként elfogadni, hogy férje veszélyes szenvedélynek hódol. A műsorvezető azért döntött úgy, hogy kiírja magából a gondolatait, hogy megértesse azokkal is a jelenlegi helyzetet, akik Suhajda Szilárdot rossz színben tüntetik fel, negatív kritikákkal illetik és nehezen értik meg, hogy miért vállalta a halálos küldetést.

Suhajda Szilárdért állt ki Kandász Andrea Forrás: facebook

Kandász Andrea maga is beleszeretett ebbe az extrém sportba, férje, Borszéki Ferenc oldalán, akit viszont nagyon féltett, amikor maga is neki vágott a Mount Everestnek 2001-ben. Borszéki Ferenc csaknem ott maradt a Mount Everesten, amikor a Millenniumi Magyar Everest Expedíció tagjaként 7100 méterig jutott, ahonnan vissza kellett fordulnia. A tévés férjével tartott akkor még Erőss Zsolt és Gárdos doktor is, aki viszont az életét vesztette a hegyen.

Kandászban mély sebeket tépett fel Suhajda esete és az, ahogy az emberek hibáztatják a minden bizonnyal halott hegymászót, aki feleségét és gyerekét hagyta magára. A műsorvezető szerint ezt csak az értheti, aki maga is hegymászók körében mozog és tudja, hogy ez egy elhivatottság és szenvedély, aminek nem lehet gátat szabni.

Emlékszem, hegymászó feleségként! 2001! A Milleniumi Magyar Everest Expedíció... 6 hete szinte semmit nem hallottam a férjemről...Él? Meghalt? Egy éjjel azt álmodtam, hogy csengetnek az otthonunkban, hajnalban... Kinyitom és ott áll Erőss Zsolti és Gárdos doki..., az expedíció orvosa. Csak néznek rám, némán..., nem szólnak semmit, csak néznek... együttérzően" - kezdte a történetét a TV2 műsorvezetője, aki kifejtette, hogy aggodalmában már azt álmodta, hogy soha többé nem látja férjét, iszonyatos érzés volt számára.

Kandász Andrea és férje esküvőjén Erőss Zsolt is részt vett, ő volt az egyik esküvői tanújuk Forrás: Kandász Andrea Facebook

"7100-on átment rajt egy lavina es begyulladt a torka, amely végzetes lehet a hegyen, így leindult, hogy hazahozza az expedícióról általa készített egyedülálló felvételeket. Az érzelmi hullámvasút, a remény és a lemondás iszonyú gyötrő váltakozása itt nyugvó fázisba került.

Támogattam ebben, mert pontosan ezért is szerettem bele, mániája, célja volt, flowt érzett, miközben 50 kilós zsákokkal edzett felfelé, vagy éjszaka futott munka után a Hármashatár-hegyen (...). Aztán hazajött, nyílt a Ferihegyi cella ajtaja es belépett a férjem, a szerelmem, életem legboldogabb pillanata volt ... Alig pár nap múlva kiderült, hogy GÁRDOS DOKIT éppen akkor sodorta a mélybe az elképesztő szél, amikor rémálmom volt. És a drága feleségéhez és kisfiához a csapat két tagja, Meskó Zsolt és Férjem, Feri csengetett be egy reggel és csak néztek, együttérzően, mert ilyenkor nincsenek szavak..." - magyarázta bejegyzésében Kandász Andrea, aki többször is leszögezte, hogy bűnt követ el, aki most azért bántja Suhajda Szilárdot, hogy megpróbálta valóra váltani az álmát, de nem járt sikerrel.

Kandász Andrea és Borszéki Ferenc a Drágám, add az életed! c. műsor forgatásán 2022-ben Forrás: TV2

Az eredeti bejegyzést a linkre kattintva tekintheti meg.

Suhajda Szilárd haláláról a cikk alatt olvashat bővebben.