Mégis megtartják Török Ádám emlékkoncertjét

Török Ádám, zenész, temetés, Óbudai temető, 2023. május 12., Máté Péter-díjas, fuvolista, énekes, dalszövegíró, Mini együttes,
Budapest, 2023. május 12. Török Ádám zenész temetése az Óbudai temetőben 2023. május 12-én. A Máté Péter-díjas fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere 2023. április 18-án, 75 éves korában hunyt el. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Méltó módon emlékeznek meg zenésztársai Török Ádámról.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt még jó érzésekkel készült a hazai blues-rock legjava egy nagyszabású májusi fellépésre. Török Ádám „Mini" 75. születésnapja alkalmából adtak volna életműkoncertet, azonban a terveket felrúgta a váratlan, tragikus hír: a Máté Péter-díjas fuvolista 2023. április 18-án meghalt.

Sokáig kérdés volt, hogy mi legyen a sorsa a tervezett koncertnek, melyre a legtöbb jegyet eladták, és a zenészek hónapok óta készültek. Nemrég azonban kiderült: a jubileumi este nem marad el, de kissé átalakulva, zenés tisztelgés lesz Török Ádám emlékére.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A szervező Krokodil Rock Kft. az MTI-vel megosztotta a június 8-i, Erkel Színházban tartandó koncert fellépőinek listáját is. Az emlékkoncerten a Mini együttes történetének számos felállásából színpadra lép többek között Balogh Szivacs Jenő (dob), Kézdy Luca (hegedű), Németh Alajos (basszusgitár), Németh Károly (billentyűs hangszerek), Papp Gyula (billentyűs hangszerek), Tátrai Tibor (gitár) és Závodi János (gitár), mellettük ott lesz Bódy Magdi (ének), Deák Bill Gyula (ének), Makovics Dénes (szaxofon), Pataki László (billentyűs hangszerek), St. Martin (szaxofon), Takács Tamás (ének) és Turai Tamás (ének) is.

Bár korábban számos pályatárs azt mondta, a történtek után nem szeretne színpadra állni, többen meggondolták magukat, s úgy érzik, méltó búcsú lesz ez zenésztársuktól, barátjuktól.

A Bors megkeresésére a zenész özvegye néhány hete megerősítette: egy későbbi időpontban ugyan, de megtartják a koncertet, nem mondják le teljesen azt.

– mondta akkor Bajnok Dorottya.