Egy ismerőse próbálja lejáratni Zalatnay Saroltát, a jogosítványát is elvették

20200918_Raktarkoncert_Zalatnay_Sarolta_MG_RP_44_MG_RP.jpg _Ripost aRaktárkoncertZalatnaySarolta Markovics Gabor 20200918 Budapest

Raktárkoncert
Zalatnay Sarolta énekes

Fotó: Markovics Gábor MG
Ripost
Vágólapra másolva!
Zalatnay Sarolta jogosítványát hét hónapra elvették tavaly februárban. Az énekesnőnek külön gondot okozott, hogy el tudjon jutni a koncertjeire. Több képzésen is részt kellett vennie, hogy újból a kezében tarthassa a vezetői engedélyét. Zalatnay elmondta, hogy szerette volna titokban tartani az esetet, de egy rosszakarója próbálja őt lejáratni a nyilvánosság előtt. Az énekesnő szerint azért szánalmas, mert rég visszaszerezte a jogosítványát, mire az illető kiadta róla ezt az információt.
Vágólapra másolva!

Zalatnay Sarolta nem hazudott a rendőröknek, amikor megállították és megkérdezték, fogyasztott-e alkoholt.

Amikor megkérdezték, hogy fogyasztottam-e alkoholt, gondolkodás nélkül elmondtam, hogy nem sokkal korábban megettem néhány szem konyakmeggyet" – mondta korábban az énekesnő, akinek a szervezetében lévő alkoholt ki is mutatta a szonda.

A lassan hat évtizede a pályán lévő énekesnő elmondta, hét hónapig nem kapta vissza a vezetői engedélyét és több képzésen is részt kellett vennie annak érdekében, hogy újra a volán mögé ülhessen.

"Beletörődtem a jogos büntetésbe, amihez persze, némi pénzbeli ejnye-bejnye is társult... Egy csomó rockergyerekkel tettem le újra a vizsgát, nekik is egytől egyig bevonták a jogsijukat" – mondta az énekesnő, aki úgy gondolja, hogy egy ismerőse akarja őt lejáratni a nyilvánosság előtt.

Akkor jött be a zéró tolerancia. Szülinapi összejövetelről mentem fellépésre, nagyon éhes voltam, ezért gyorsan bekaptam pár bonbonmeggyet és dianás cukrot, hogy ne kezdjen el fájni a fejem. Nem hajtottam gyorsan, semmi nem történt, egyszer csak kivettek a forgalomból minket a lányommal. Megfújtam szondát, és valami egészen minimális értéket elértem, de vállaltam a következményeket: megbírságoltak, és elvették a jogosítványomat. A cselekménykori véralkohol becsült értéke 0,7 ezrelék, ami a legenyhébb alkoholos befolyásoltságot jelenti, és ami csak nulla toleranciánál számít igazán. A vicc az egészben, hogy mire újságcikk lett belőle, már rég visszakaptam a vezetői engedélyemet idézi a Bors Zalatnayt, aki már rég túl van a vizsgáján és újra vezethet.

Forrás: Markovics Gábor/Ripost

Tavaly októberben kaptam vissza véglegesen az okmányt, de nem akartam beszélni erről, mert szégyellem magam miatta... erre valaki ilyen kellemetlen helyzetbe hoz..." – tette hozzá Zalatnay Cini.