Ezt gondolja Mező Misi az akusztikus elődöntőbe jutott dalokról

Mező Misi, Mező Mihály, énekes, interjú
Vágólapra másolva!
A Dal 2023 első elődöntője látható szombaton 19:35-től a Dunán. A dalválasztó show válogatóiból továbbjutott 20 produkció közül tíz hangzik el élőben, akusztikus formában. Ez az előadásmód lehetőséget ad arra, hogy a dal üzenete még jobban elérjen a közönséghez, véli a műsor zsűritagja, Mező Misi, aki azt is fontosnak tartja, hogy az előadók megfelelően használják a magyar nyelvet.
Vágólapra másolva!

Nagy várakozással ülnek a zsűriszékekbe szombaton Mező Misiék, kíváncsian várják, miként oldják meg dalaik akusztikus áthangszerelését a továbbjutott előadók.

Ebben az előadásmódban nem elég, hogy egyszerűen akusztikus hangszerrel előadják a dalt, ilyenkor egészen másként kell hangsúlyozni. Az akusztikus előadás elősegíti, hogy a közönséghez még jobban elérjenek a szerzők gondolatai, üzenetei" - fogalmazott Mező Misi, A Dal 2023 zsűritagja a szombati első elődöntővel kapcsolatban a Duna Család-barát című műsorában. Hozzátette, a szerzemények abból a szempontból is „vizsgáznak", hogy meg tudnak-e élni ilyen zenei környezetben, illetve előtérbe kerülnek az előadók kvalitásai is.

Mező Misi A Dal 2023 egyik zsűritagja Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Duna show-műsorának – amellett, hogy a magyar könnyűzene katalizátora – fontos küldetése, hogy továbbörökítse a gazdag hazai zenekultúrát és őrizze a magyar nyelv értékeit. Éppen ezért a dalszövegeknél nemcsak azok üzenetét, hanem az igényes anyanyelvhasználat fontosságát is kiemelte Mező Misi.

Tudjuk, hogy felnőtt egy olyan generáció, amelyik másként kommunikál, de nekünk felelősségünk, hogy utat mutassunk, és feladatunk, hogy szakmai diskurzust folytassunk".

A két akusztikus adásban fordulónként tíz dal hangzik el, de ezekből csak négy juthat a döntőbe:

három produkció az ítészek pontjai alapján, egy a közönségszavazatokkal. Az első elődöntő versenydalai közt valamennyi néző megtalálhatja kedvencét; a rock-metál, a pop, a jazz és a népzene is képviselteti magát.

From The Sky – Antarktika

Kamarás Iván – Polinéz sanzon

Kocsis Tibor – Szükség van rád

Miviana – Égni kell

OliverFromEarth – Utoljára látni nehéz

Pádár Szilvi – Súlytalan

Panka és Kristóf – Nincsen semmi boldogságom

QUACK – Akkor is

Szekeres András – Az ősz

Titán – Éjféli járat

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook- és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáját, valamint adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

Az elődöntő első fordulójának versenyzői Forrás: MTVA

A Dal 2023 első elődöntő szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után.