Jóval áron alul árulják Törőcsik Mari egykori otthonát

Törőcsik Mari
Törőcsik Mari a Makk Károly filmrendező 87. születésnapját ünneplő Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában
Vágólapra másolva!
Titokban és jóval áron alul árulják Törőcsik Mari egykori otthonát. A két éve meghalt művésznő lánya szeretné eladni Vas vármegye egyik zsákfaljában található családi házat, de egyelőre nem tette nyilvánossá a ház hirdetését  - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Nemzet Színésze, és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett háromszoros Kossuth-díjas Törőcsik Mari lánya anyja egykori kollégái és barátai között keresi a vevőt, és 45 millió forintért már többeknek felkínálta az ingatlant.

A Blikk szerint viszont egy,

a velemi ingatlanhelyzettel tisztában lévő forrás azt mutatja, hogy ez az összeg jóval kevesebb,

mint amennyit a házzal, az udvarral és a gazdasági épülettel együtt az 1450 négyzetméteres ingatlan ér.

"Törőcsik Mari nagyon figyelt a ház állapotára, folyamatosan karbantartatta az épületet, pár évvel a halála előtt például új tetőt csináltatott a házra, amelynek lakóterülete úgy 120 négyzetméter körül van. Volt benne rendszeresen tisztasági festés, a színésznő nagyon figyelt, hogy ne legyen állagromlás, ne menjen tönkre semmi" - mondta egy helyi építési vállalkozó. Hozzá tette:

A művésznő egykori otthonának 2014. októbere óta Törőcsik Mari lánya a jogos tulajdonosa. A ház a színésznő két évvel ezelőtti halála óta gyakorlatilag szellemházzá vált és Törőcsik Mari film- és színháztörténeti szempontból is különleges és értékes tárgyai még mindig a házban vannak.

Emlékház azonban nagy valószínűséggel nem lesz Törőcsik Mari egykori otthonából,

mivel a település költségvetésébe nem fér bele egy ilyen befektetés.