Újabb beavatkozásokra van szüksége a magyar rákbeteg műsorvezetőnek

Nyerges Izabella
Nyerges Izabella/Retro Rádió
Vágólapra másolva!
Bár Retro Rádió műsorvezetője nagyon komoly műtéten esett át, miután mellrákkal diagnosztizálták, illetve kemoterápiát is kapott, még mindig nem lélegezhet fel: további beavatkozásokra van szüksége.
Vágólapra másolva!

"Azzal, hogy felvállalom magam a legsérülékenyebb, legkiszolgáltatottabb állapotomban is, erőt és bátorságot szeretnék adni a sorstársaimnak" - mondta korábban a műsorvezető, aki tizenhat kemoterápiás kezelés után, november 25-én túlesett a masztektómián is, vagyis levették a melleit.

Egy nőnek elvesztenie a két mellét?! Pokolian nehéz" – mesélte a műsorvezető, majd azt is elárulta, hogy ezzel még nem ért véget a kezeléssorozat:

Forrás: Retro Rádió

Azzal vigasztalom magam, hogy most a rombolás időszaka van, de jön majd az építkezés, a plasztikai helyreállító műtétem is. Ha most belenézek a tükörbe, egy olyan pillangót látok, aki ebben a pillanatában még bebábozódott állapotában van, de egyszer majd kikel, és újra szép pillangó lesz. Ezt próbálom erősíteni magamban, de azért a lelkem nagyon megszenvedi" - árulta el.

Nyerges Izabella a betegség kezdete óta megosztotta a nyilvánossággal a fejleményeket, és mindezt nagyon nemes céllal teszi: fel akarja hívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, illetve erőt akar adni a történetével a sorstársainak.

"Én nagyon őszinte ember vagyok, és hazudni sem szeretek, nem is szoktam. Arról nem is beszélve, hogy lelkileg könnyebb feldolgoznom az egészet, ha szembenézek azzal a veszteséggel, ami ért, mert csak akkor tudom elgyászolni" – tette hozzá.

"Hálás vagyok a kollégáimnak, a barátaimnak, a hallgatóknak, mindenki egy emberként állt mellém. A tenyerükben tartottak, és nem engedtek lezuhanni.

– mondta a műsorvezető, aki szerint senkitől nem elvárható, hogy egy ilyen helyzetben kitartson a másik mellett, hiszen nem 20 éves házasok, csak néhány éve ismerik egymást. "Legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta: 'Nem megyek el, nem futok el, együtt csináljuk végig, mindenben segítek, és mindenben melletted leszek.' És ez így is volt és van" – mesélte Izabella a Bestnek.