Ezért nem érdemes egyből a drasztikus kezeléseket választani a szépségápolásban

Slamovits-Horváth Beáta
Vágólapra másolva!
A kozmetikai kezelések és az esztétikai eljárások összeforrnak. Mára már egyre népszerűbbek az orvoskozmetikai eljárások, melyek inkább preventív jellegűek - mondja Slamovits-Horváth Beáta, az EverDerm Klinika ügyvezető igazgatója.
Vágólapra másolva!

A szakemberek a problémák azonnali megoldása helyett a megelőzésre koncentrálnak. Slamovits-Horváth Beáta, az EverDerm Klinika ügyvezető igazgatója azt mondta az Origónak, hogy ma már Magyarországon is egyre népszerűbbek az ilyen típusú kezelések.

Forrás: EverDerm Klinika

A hosszútávú eredmények érdekében azonban fontos, hogy ne egyből drasztikus kezelést válasszunk, hiszen a kíméletes megelőző eljárásokkal sokkal természetesebb eredményeket érhetünk el. Célszerű, hogy a kollagénstimulációra odafigyeljünk, így az öregedés jeleit csökkenteni lehet. Ha azonban már megtörtént a ráncosodás, természetesen kiegészítő kezeléseket is lehet alkalmazni, mint például a különböző hialuronsavas töltések vagy akár botox kezelés" - mondta Slamovits-Horváth Beáta, hozzátette a megelőzés több részből áll.

A tinédzsereket általában kozmetikushoz küldik a szülők, aki kinyomkodja a pattanásokat, mitesszereket. Ezeknél azonban már sokkal modernebb gépi eljárások is léteznek. A hagyományos kozmetikában nem tudnak olyan eredményes hatást elérni, mint amit a gépek, és sajnos a hagyományos „nyomkodásos" eljárásoknál hegek is maradhatnak a bőrön. Többek között a „nyomkodás" kiváltására tudom javasolni a Hydrafacial nevű eljárást" – magyarázta a szakember.

Forrás: EverDerm/Instagram

"A HydraFacial bőrmegújító kezelés egy többlépcsős, orvosesztétikai gépi kezelés, amely egy eljárásban kombinálja a mélytisztítást, a pórustisztítást, a gyengéd kémiai hámlasztást, a gyulladáscsökkentést, valamint akár a mélyhidratálást és a vákuummal végzett nyirokmasszást a lehető legszebb arcbőrért" – tette hozzá.

Carbon Peel: egy forradalmi, tudományosan kifejlesztett kezelés

Egy másik lehetséges nagyon kedvelt tisztító eljárás a Carbon Peel, ami egy forradalmi, tudományosan kifejlesztett kezelés: hatékonyan tisztít, hámlaszt, miközben csökkenti a gyulladást és minimalizálja, összehúzza a pórusokat. A szakemberek a konzultáció során alaposan megvizsgálják a páciens bőrét, és az ügyféllel közösen eldöntik, melyik a legmegfelelőbb eljárás a célok elérésére. Van lehetőség többféle lézeres, gépi, de akár manuális tisztításra is.

Forrás: EverDerm Klinika

Otthoni alkalmazását azonban nem javaslom, nem mindenkinek megfelelő ez a típusú kezelés. Bizonyos időszakokban bizonyos bőrtípusoknak akár ártani is lehet. Fontos, hogy szakemberrel konzultáljanak a szépülni vágyók" – folytatta Slamovits-Horváth Beáta.

Fontos a rendszeres kezelés és ápolás

Egyre népszerűbbek az orvoskozmetikai eljárások. A közösségi oldalakon keresztül látják az emberek, hogy milyen kezeléseket kapnak a sztárok, akik közül legtöbben már az új módszerekben hisznek.

Így bőrük hosszútávon lehet gyönyörű, különösen ha az ügyfelek megfelelő időben kapják a megfelelő kezelést. Ha okosan, időben gondolkodnak és a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, abszolút megengedhetők és elérhetők ezek a kezelések. Sokkal drágább később egy már bekövetkezett problémát megoldani. Akár már húsz-harmincezer forintért is lehet olyan kezeléseket kapni, amelyek hatékonyan segítenek bőrünk egészséges fenntartasában" – zárta a szakember.