Sok pénzt loptak el Barta Sylviától

Barta Sylvia
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani a sztárvilágban is olyan hírekről, hogy internetes csalás áldozataivá válnak. A hackerek különféle módszerekkel ugyan, de pénzhez akarnak jutni ezekkel a támadásokkal. Legutóbb Mészáros Norina, Judy, Rubint Réka és Molnár Anikó is hasonló jelenségről számoltak be követőiknek, most Barta Sylvia esett internetes csalók áldozatául.
Vágólapra másolva!

Mások figyelmét is szeretné felhívni Barta Sylvia azáltal, hogy elmeséli a történteket, szerinte fokozott figyelemmel kell lenni, ha bármilyen internetes webshopról rendelünk, hiszen a szemfüles hackerek figyelhetik a tranzakciókat és nagyon könnyen belesétálhatunk a csapdájukba.

"A rendeléssel nem volt probléma, a tranzakció megtörtént, kifizettem a pontos összeget, majd vártam, hogy megérkezzen. Mivel az Egyesült Államokból rendeltem és dollárban fizettem, tudtam, hogy az eszköz vámköteles. Kaptam is egy SMS-t, hogy a március 6-i szállításhoz ki kell töltenem egy űrlapot" - magyarázta Barta Sylvia, aki egy sporteszközt rendelt, ami nagyon megtetszett neki, majd jóhiszeműen kitöltötte az űrlapot is, szerinte itt hibázhatott, mert egy napig ezekután nem történt semmi.

Barta Sylvia Forrás: Barta Sylvia/Instagram

Az időjárás-jelentő épp a TV2 stúdiójába tartott, amikor egy gyanús értesítést kapott arról, hogy valamilyen tranzakció történt a számláján. Akkor nem is tudott intézkedni azonnal, hiszen a műsorra kellett készülnie, később már a banktól hívták a rossz hírrel.

"Meglepődtem, mert az űrlap beküldése után nem vontak le tőlem semmiféle összeget. Ekkor már megfordult a fejemben, hogy lehet, csalásról van szó. Ám másnapig nem történt semmi...

Ráadásul nem is tudtam rögtön intézkedni, hiszen a televíziózás világa ilyen: ha adás van, ott kell állni a stúdióban, nem foglalkozhatok az ügyes-bajos dolgaimmal" - mondta a Blikknek Barta Sylvia, akinek majdnem 160 ezer forintját lopták el a számlájáról.

Majd kis idő elteltével újra megpróbáltak egy nagyobb összeget vonni az időjós számlájáról, szerencséjére a bank meghiúsította a tranzakciót, ugyanis gyanúsnak észlelte a rendszer. Az ügyfélszolgálat hívta Barta Sylviát, hogy kikérdezzék a történtekről. Szerencséjére a bank ébreségének köszönhetően nem sikerült a második kísérlet és még van remény arra is, hogy az első tranzakció sem ment végbe és a pénz még csak zárolva van a számláján.

Az időjós a munka végeztével azzal szembesült, hogy újabb támadás érte a bankszámláját: további 540 eurót, mintegy 200 ezer forintot akartak levonni tőle, de ezt a kísérletet már meghíusította a bankja biztonsági rendszere, amely gyanúsnak ítélte a tranzakciót. Ezután a pénzintézet ügyfélszolgálata vette fel vele a kapcsolatot.

Legalábbis ebben reménykedem, mert így van esély arra, hogy visszakapjam a pénzemet" - mondta reménykedve Barta Sylvia.

Barta Sylvia Instagram