Így még nem láttuk együtt a két magyar sztárt

Takács Nikolas és Koszi Janka
Takács Nikolas és Koszi Janka
Vágólapra másolva!
A Dal 2023-ban debütál Takács Nikolas és Koszi Janka megzenésített Petőfi-vers duettje. A showműsorban újabb tíz versenydal mutatkozik be élőben, többek között például Kamarás Iván Polinéz sanzonja.
Vágólapra másolva!

A következő két válogató extra produkciójával Petőfi Sándor előtt tiszteleg a közmédia.

A különleges duettet, egy megzenésített Petőfi-verset Koszi Janka és Takács Nikolas viszi színpadra, akik már ismerősen mozognak a showműsor világában.

Takács Nikolas A Dal 2020 versenyzőjeként, míg Koszi Janka vokalistaként szerepelt korábban a válogatón.

Forrás: MTVA

Az extra produkció előtt tíz dal mutatkozik be élőben:

Bihary Kira – Tiszavirág
From The Sky – Antarktika
Jazztelen – Kaja meg sex
Kamarás Iván – Polinéz sanzon
Marcell – Felhők közt
Mivana – Égni kell
Panka és Kristóf – Nincsen semmi boldogságom
Schultz Gellért feat. tá.dé – Paraván
Szekér Gergő – Hol jársz?
The Sharonz – Dilemma

A mezőnyt a Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta zsűri értékeli, de a dalverseny győzteséről a közönség dönt. A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két akusztikus elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből már csak négy-négy dal juthat a szimfonikus döntőbe.

A győztes dal előadója – „Az Év Dala 2023" cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023" elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A negyven versenydal már meghallgatható adal.hu-n. A nyereményjáték fülön történő szavazással értékes A Dal ajándékcsomagok nyerhetők. A részletek megtalálhatók a műsor hivatalos weboldalán. A Dal 2023 harmadik válogatója szombaton 19:35-től a Dunán látható.