Tízmilliós adótartozása miatt magyarázkodik Karácsony Gergely kedvenc színésze

Szabó Kimmel Tamás
Budapest, 2016. október 6. Szabó Kimmel Tamás Koszta János szerepében Dés Mihály Pesti barokk című vígjátékának próbáján a budapesti Belvárosi Színházban 2016. október 6-án. A darabot Göttinger Pál rendezésében október 7-én mutatják be. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, Szabó Kimmel Tamás is szerepel a NAV napokban közzétett szégyenlistáján, ami azt jelenti, hogy legalább tízmillió forint adótartozása van. Eddig nem akart nyilatkozni, de most mégis magyarázkodik a tartozása miatt.
Vágólapra másolva!

A Karácsony Gergely 2019-es kampányában is szereplő Szabó Kimmel egyre kevesebb darabban játszik, egyébként annak idején a TV2 sorozatából, a Mintaapákból is botrányos körülmények között távozott, miután dupla gázsit akart kizsarolni. Nem tagadja Szabó Kimmel Tamás, hogy szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szégyenlistáján.

Forrás: MTI/Marjai János

A színész neve a 2022. december 31-ig tízmillió forintot meghaladó adótartozást felhalmozó egyéni vállalkozók listáján tűnt fel. A nyilvános cégadatokból az is kiderült, hogy a színész jelenleg szünetelteti a vállalkozói tevékenységét.

Nyilatkozni nem akart, de a cikkek megjelenése után a közösségi oldalán reagált.

"Nem szeretném válasz nélkül hagyni a rólam megjelenő híreket: nem elhatárolódva a felelősségvállalástól, kiegészíteném a valóságot kerek egészre, amellett, hogy szomorúsággal tölt el, hogy ez ma közhír tud lenni. Élő megállapodásom, fizetési hajlandóságom van a hatósággal, és aktívan törlesztem a tartozásom. További szép napot!" - írta.